Důchodová reforma aneb jak by to mohlo vypadat za 20 let?

Na důchody je třeba stále více prostředků, nové nástupnické generace jsou stále méně početnější a naši politici mnohem více „hladoví“! Pokladna není nafukovací a dluh neustále narůstá! Jedním z řešení by určitě bylo snížit stavy našich politiků a státního aparátu vůbec a druhým snížit jejich základní platy a dát významnou bonusovou složku za dobré hospodaření a prosperitu našeho státu vůbec – to by bylo peněz! Naši politici raději volí zvýšení důchodového věku, aby se vysněného důchodu takřka nikdo nedožil! My potřebujeme prachy a vy se upracujte k smrti, pokud práci vůbec budete mít! Trošku to cítím jako: „chcípni občane, až nebudeš moci makat!“

A v kolika pujdete do duchodu Vy?SPOLecnost

Tohle je obrázek týdne na portál http://jachci.cz/ . V obrázku jsem navrhl text vlastní. Pokud Vás při pohledu na něj napadnou trefná slova, napište je prosím do diskuse s označením "text do obrázku". Ostatní prosím o hodnocení navržených textů. Ten nejlepší bude do obrázku vložen a zveřejněn od 26. 1. 2010 od 18:00 a VYHRAJE cenu od provozovatele portálu http://jachci.cz/.

Text bude vybrán podle hodnocení od Vás nebo případně dle hodnocení  provozovatele portálu. Výherce získá exklusivní tričko Já Chci, které zatím existuje pouze v jednotlivých kusech! Výběr návrhu textu bude uzavřen v úterý 26. 1. 2010 ve 14:00. Zveřejněn bude od úterý 26. 1. 2010 od 18:00 přesně týden, kdy ho nahradí nový obrázek týdne.

Jak jsem k obrázku došel?

Jako takřka pokaždé, jsem hledal inspiraci ve zprávách převážně na internetu. Pak jsem však viděl v televizi reportáž o vzniku komise k návrhu řešení důchodové reformy. Cílem je oprášit získané informace z roku 2005, aktualizovat je a navrhnout nové řešení. Jeden z návrhů by mohl být zvýšit hranici odchodu do důchodu na 70 let! A NÁPAD byl na světě a už zbývalo jen ho  realizovat!

Já nevím jak Vy, ale já osobně si to neumím představit! Kromě manuální práce, u které je to také scestné, jsou také práce s obrovskou odbornou odpovědností, jako například v medicíně! Personál tam stráví mnohem více nad obvyklou pracovní dobu a odpovědnost zejména ta právní, kvapem po vzoru západu narůstá! Naši politici po nich chtějí pracovat a být vysoce odpovědnými až do věku, kdy už by měli mít nárok odpočívat a čerpat to co si odpracovali! Navíc v jaké budou v tomto pokročilém věku kondici? Zdravotní problémy, horší zrak a více nechci rozebírat, to si každý umí představit!

Moc Vám děkuji a přeji Vám mnoho štěstí!

Autor: Kamil Suškleb | neděle 24.1.2010 22:30 | karma článku: 16,41 | přečteno: 1836x