Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

26. 1. 2010 2:00
Průběžný státní systém,

odchod do důchodu v 60 letech, ženy dřív podle počtu dětí. To je stabilní a udržitelné. Kdo tvrdí opak, hodlá podnikat v oblasti dobrovolně povinných soukromých penzijních fondů, nebo naletěl propagandě takovýchto podnikatelů.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 1. 2010 12:02
Představa,

že se zvýší průměrný věk tak, že doba důchodu bude dvojnásobná (při zachované délce aktivního života), podíl placeného pojistného zůstane zachován a zůstane zachován i poměr  důchod / hrubá mzda je matematický nesmysl.

Rovněž představami, že úspory ve výdajích uspoří na dvojnásobek důchodců je neznalost.  Náklady důchodů představují více než třetinu nákladů státního rozpočtu.  Že v rozpočtu ušetříme jeho druhou třetinu (seškrtáním poloviny zbytku) je nemyslitelné. Dokonce i v případě zcela ideální spotřeby státního mechanizmu (nezapomeňte na učitele, policii, hasiče atd.; i ty důchody musí někdo spočítat a vyplácet).

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 1. 2010 11:54
Stupňování!!!

Druhý stupeň složeného stupňování je "méně početný".   "Méně početnější" je češtinářská zrůdnost.

Obecně buď  "početný", "početnější", "nejpočetnější"   n e b o  "početný",  "více početný" , "nejvíce početný".  "Více početnější" nelze.

0 0
možnosti
M

mubu

25. 1. 2010 7:56
Děkuji

za citlivé napsání článku. Máte naprosto pravdu. Myslím si, že pracovat v plné fyzické a duševní síle do současně naplánovaných 65 let bude opravdu obtížné, i když znám dost lidí v odpovědných pozicích, kteří to dokáží.  Otřesné je, že podle mého velmi hrubého odhadu za 57 let bude počet členů jedné minority vyšší než současné majority. To pak nepomůže odcházet do důchodu ani v 90 letech.

Současní pracující vyčítají (ale komu?), že musí dávat velkou část příjmu na sociální pojištění (na důchody jiných).  Chápu je, ale bude stále hůř a hůř. To je nevýhoda průběžného financování soc. systému. Takže nějaký systém soukromého pojištění by byl potřeba. Ale strkat peníze do nějakého soukromého fondu?? To může být pro lidi katastrofa, až jednou zjistí, že se takový soukromý fond prostě vypařil. Někoho třeba za to odsoudí, ale to je tak všechno. Pokud nějaký fond pro individuální sociální pojištění, tak jedině nějaký fond státem garantovaný a ne soukromý. 

0 0
možnosti
KS

KamilSting

25. 1. 2010 11:46
Re: Děkuji

I já děkuji - moc hezké R^

0 0
možnosti
AT

Antek

25. 1. 2010 6:01
Důchody

Kdysi nám soudružka učitelka říkala ,že nějaký Pavko Korčagin spáchal sebevraždu,když se dožil důchodového věku,aby nebyl pro společnost na obtíž(asi to byl uvědomělý sovětský člověk).Když se nad tím zamyslím,tak já mám platit důchodce,ještě si při tom spořit na svůj důchod(jestli se ho dožiju),při to je v našem státě míinimálně 67%.daňové zatížení-to znamená,že z každé stovky kterou vydělám mi zbude čistéhoi nějakých 33kč....

0 0
možnosti
KS

KamilSting

25. 1. 2010 11:50
Re: Důchody

také děkuji R^, asi je třeba danit 99%, ale v našem státě by stejně nic nezůstalo a dluh kvapem, možná ještě větším narůstal - s jídlem roste chuť! Tak to bude dokud lidi neřeknou dost, ale na to jsou zatím málo chudý a relativně jim je dobře,

0 0
možnosti
JH

Sub7

25. 1. 2010 1:24
mladej blbej umře chudej

Klíďopíďo běžte do předčasného důchodu třeba hned, jestli vám stačí napást se trávy.

0 0
možnosti
KS

KamilSting

25. 1. 2010 18:00
Re: mladej blbej umře chudej

umřít se ještě nechystám, tedy doufám, ale že umřu chudý je možné, to se určitě může stát.

0 0
možnosti
BHDSN

Blbec hlásá: Dluhy se neplatí!

24. 1. 2010 23:55
A nezapomeňte dodat, že Paroubčí KSČSSD současně

tuneluje penzijní fondy, kam si spoří ti, co nevěří, že dostanou spravedlivý důchod:

Fondy MUSEJÍ ze zákona ukládat minimálně 30 % prostředku hloupých střadatelů do státních dluhopisů, které jsou kryty Paroubkovou mantrou, že "Dluhy se neplatí", čili prachy jsou fuč.

A navíc se stejně naspořené peníze znehodnocují inflací a neodvratným státním bankrotem, z čeho by chtěli sociální komunisti také dluhy splatit, že?

0 0
možnosti
JN

honzajaka

25. 1. 2010 0:45
Re: A nezapomeňte dodat, že Paroubčí KSČSSD současně

No státní dluhopisy jsou jedinou jakž takž slušnou investici. Protože jeden den máš akcie za miliardu a druhý den s nimi můžeš vytapetovat latrínu

0 0
možnosti
D

džajár

24. 1. 2010 23:02
Vidím radikální důchodovou

reformu v podání VŠECH našich politiků a VŠECH úrovních od Městských radnic až po Magistráty velkoměst včetně poslanců a senátorů:

 drastickým způsobem snížit během velmi krátké doby (měsíc až dva) stavy našich důchodců o 75%.

 Armádu máme vyzbrojenou a dobře vyškolenou v zabíjení.

 Tento cyklus opakovat každý půlrok.

 P.S. Protože pobírám starobní důchod,počítám že budu jeden z prvních...;-€!!

0 0
možnosti
BHDSN

Blbec hlásá: Dluhy se neplatí!

24. 1. 2010 23:57
Re: Vidím radikální důchodovou

Já spíš myslím, že důchodci pomřou hlady, zimou a sebevraždami po zjištění, co je Paroubčí KSČSSD zač.

0 0
možnosti
TK

username

24. 1. 2010 23:01
ehm

takle mladej a takhle blbej?!

Zkus si spočítat kolik se utrácí za platy všech zákonodárců a kolik za důchody a pochopíš, že jsi naprosto mimo. I kdyby všichni pracovali zadarmo, tak se důchody budou moci zvednout tak maximálně o desetikorunu.

Ty problémy nejsou vůbec v platech zákonodárců, ale v přebubřelé státní správě, v ohromném množství státem placených lékařů, policistů, soudců (ve všem máme prvenství na 1000 obyvatel v rámci všech zemí OECD)... a tudíž i jejich neefektivitou.

Největším problémem je ale sociální stát, který motivuje lemply a nemakačenky. V ČR máme 4× více návštěv doktora za rok než je průměr OECD, máme nejnižší procento chudých ze všech zemí OECD a tak dále.

Nejlépe by to fungovalo přesně naopak - žádné sociální atd. daně a zároveň žádné státní důchody. Na důchod si můžeme spořit od mlada, kdo si spořit nebude, tak prostě bude muset makat až do konce života nebo umře hlady. Soukromé pojistné/důchody jsou asi 5× efektivnější (vyšší za stejné náklady) než státní

0 0
možnosti
KS

KamilSting

25. 1. 2010 18:35
Re: ehm

Já s tebou souhlasím, kromě toho mladej a blbej. Fotka je trošku starší, ale na ni vypadám maličko slušně, Jinak mám třetinu života dávno za sebou. Blbej je věc názoru, určitě se některým lidem takto můžu zdát. Snad je jich co nejméně.

S tvojí odpovědí v podstatě souhlasím, ale měl by si jít k jádru či základu věci. Úspora ze zeštíhení je pouze jedna hodnota, ale protože se jedná o vládní činitele, naše představitele - jejich bonusová složka by se skládala z hospodaření našeho státu a reforem, které provedou. Tedy toho co píšeš ty, protože to mohou udělat jedině oni. A dále je to jak píšeš. Třeba zdravotnictví by bylo jedno obrovské téma. Stačilo jen zavést poplatek a jak ubylo návštěníků pohotovosti. Sám jsem ve zdravotnicvý pracoval a neděli se o službě říkalo slušně návštěvní den hlavně v podvečer. Lidi přijeli z víkendu a hurá do nemocnice pofoukat bolístky, případně abych nemusel druhý den do práce.

0 0
možnosti
Č

čuprbabka

24. 1. 2010 23:01
text do obrázku

VÍTĚZOVÉ SOUTĚŽE K DŮCHODOVÉ REFORMĚ

Komise vylosovala první tři důchodce v rámci zavádění důchodové reformy. Vyhráli luxusní letenky na Měsíc. V důsledku úsporných opatření státu jsou však tyto letenky jednosměrné.;-O

0 0
možnosti
KS

KamilSting

25. 1. 2010 11:56
Re: text do obrázku

R^ super

0 0
možnosti