Singl, kapl, kripl

Počátkem devadesátých let to byly homosexuálové, koncem devadesátých let bisexuálové, a teď je v módě být singl.

Nedávno mi volala kamarádka, že si koupila dámský časopis, ve kterém byl článek o tom, co jedí třicetileté ženy... Kdyby to byl článek o tom, co jedí třicetileté singl ženy, pravděpodobně by se v něm psalo, že si dáváme chlapy k snídani a zapíjíme je šampaňským. Takovou my teď totiž máme i-ma-ge! Telefonát mě zastihl nepřipravenou, a tak jsem zahanbeně vytáhla z pusy lžičku a zapíchla ji zpátky do krabice s Grankem.

Je-li Vám třicet a jste single, mediální svět Vám nabízí pouze dvě polohy Vašeho života – Cool třicátník (což je většinou muž), který rád a hodně cestuje, je relativně zajištěný, nejspíš se vrátil do školy, chodí běhat, jí v dobrých restauracích, miluje sushi, na sex má kamarádku/a, používá kondomy a chodí volit – a třicátník Zoufalec (což je většinou žena), který dělá totéž co Cool třicátník, ale už by se rád usadil (což je politicky korektní způsob jak řict, že Vám tikají biologické hodiny).

V každém případě to budí dojem, že většina třicátníků si svůj osud vybrala a jako singles je jim dobře. Může být. Někteří možná ano, ale pak je spousta takových, kteří by i rádi byli kapl, aby se nemuseli cítit jako kripl, kdykoliv se jich babička zeptá: a už máš chlapce/dívku? nebo třeba jen proto, že je hezké s někým být.

Většina dnešních třicátníků má za sebou nějaký ten dlouhodobý vztah, který prostě nevyšel a jen tak se do dalšího vztahu neženou, ale mediální masáž, které jsou podrobeni, jim ryje na čelo stigma.

Televizní seriál o třicátnících se jmenuje Přešlapy, Viewegh píše blogoromán o třiatřicetileté (svobodné, samozřejmě) Katce, dokonce do kin teď vtrhla filmová novinka o českých třicátnících s (jak já doufám) ironickým názvem Zoufalci. Proč někdo nenatočí film: Je mi třicet a mám se dobře?

Tohle všechno píšu, protože dnes u mě byla na návštěvě kamarádka, která před týdnem oslavila třicítku. Nakráčela mi do bytu s časopisem v ruce. Časopis měl podtitulek: Život začíná ve třiceti.

Třicátníci, klíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííd! Nevím, jak Vám, ale mně je dobře a jediné, co tu tiká, jsou hodiny v kuchyni. A teď mě omluvte, jdu se přitulit k jednomu singl třicet-a-pár-tníkovi.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adriana Suska | neděle 25.10.2009 20:54 | karma článku: 18,52 | přečteno: 2069x
  • Další články autora

Adriana Suska

Lovestory

25.7.2013 v 17:28 | Karma: 17,94

Adriana Suska

Kde já bych bez tebe byla...

13.6.2012 v 16:55 | Karma: 13,35

Adriana Suska

Kodex nevěrníka

5.8.2011 v 23:41 | Karma: 37,76