O paradoxech, vlcích a multipacku - aneb prosím ignorujte

Jsem fanoušek paradoxů. Možná proto, že mě provázejí celý život.

Jednou jsme takhle tancovali valčík (jasně, to dělám každý víkend) na místě s výhledem na Vltavu, romatika jako blázen, dokud mi nedošlo, že nám k tomu z Iphonu hrálo  Na krásném modrém Dunaji.

Včera jsem šla koupit kondomy, přijdu do lékárny, hezky poprosím a paní lékarnice se mě zeptá, jestli chci normální nebo rodinné balení.

„Máte rodinné balení kondomů?“ nevěřila jsem svým uším. „Není to protimluv?“

„Rodinné balení je po dvanácti.“ odpověděla mi s naprosto kamennou tváří. Takže když budu dvanáctkrát souložit…., jsou ty kondomy propíchnuté? napadlo mě….Raději nedomýšlet, co znamená rodinné balení. Co se stalo se starým dobrým názvem: Multipack? Vzala jsem si čtyři „normální“ balení po třech.

Vyprávěla jsem kamarádovi jeden indiánský příběh o  vlcích, který jsem slyšela. Říkalo se v něm, že každý v sobě máme dva vlky – jednoho dobrého a jednoho zlého, a že vyhraje ten, kterého krmíme. Vyslechl mě a pak řekl: „Otázkou je, jestli je vůbec něco jako dobrý vlk.“

Kamarádka mi přečetla dopis, který ve vzteku napsala svému budoucímu bývalému partnerovi. Začínal slovy: Milý můj, polib mi pr…. Upozornila jsem ji, že dáma nepoužívá výrazy jako: polib mi a pr…. Opáčila slovy, že napsat jen: Milý můj, by jaksi ztratilo význam.

Koukala jsem na netu na nabídku jednoho hotelu v Londýně a nevěřila jsem vlastním očím, nabízeli novomanželské apartmá –  pro 4 osoby.

Procházela jsem ve škole kolem nástěnky, na které bylo velkými písmeny napsáno: PROSÍM IGNORUJTE TOTO OZNÁMENÍ. Přirozeně jsem se vrátila a šla jsem si přečíst, co to vlastně mám ignorovat.

Jedním z nejznámějších paradoxů je otázka: Může Všemohoucí Bůh stvořit kámen tak těžký, že jej nebude moci uzvednout? To vážně netuším, ale jak říkal Einstein: „Já miluju cestování, ale nesnáším přijet.“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adriana Suska | pátek 1.5.2009 23:21 | karma článku: 33,54 | přečteno: 4876x
  • Další články autora

Adriana Suska

Lovestory

25.7.2013 v 17:28 | Karma: 17,94

Adriana Suska

Kde já bych bez tebe byla...

13.6.2012 v 16:55 | Karma: 13,35

Adriana Suska

Kodex nevěrníka

5.8.2011 v 23:41 | Karma: 37,76