Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z pohledu neznaboha musím uznat, že to má nějakou logiku.

0 0
možnosti
Foto

Podle mého blud a omyl je vaše pochopení toho, o čem je Bible. Je tam např. text, že "duše, která hřeší, zahyne", nebo "mzdou hříchu že je smrt", nebo "za hřích musí být prolita krev". Je to podobné jako na cestách motoristů - porušíš-li pravidlo, zaplatíš pokutu. Bůh ale nabízí lidem smíření a to, že pokud člověk vírou přijme, že za jeho hříchy už bylo z lásky k lidem zaplaceno smrtí Ježíše Krista, který šel na smrt z vlastního přesvědčení (mohl říci ne). Dal mám ale možnost tohle přijmout vírou nebo tomu říci ne. To samozřejmě naznamená, že můžeme porušovat pravidla Boží, jak je nám libo.

0 0
možnosti
MF

Vůbec jste nepochopil podstatu omylu a nekonzistence křesťanské víry, i když jste to už nakousl. Tvrdíte, že kdo žije, koná a myslí dle Jeho Slova, bude spasen. To je ale velký omyl. Je to v rozporu s všemohoucností Boha. To by totiž znamenalo, že byste mohli Boha ovládat jak svými skutky, tak myšlenkami. Že vám chování dle Slova "zaručí" spásu, "nebe". A to byste udělal stejnou chybu, jako ti Židé, kteří odsoudili Krista k smrti. Ti si také mysleli, že když se budou řídit Božími zákony, dostanou se do ráje. Že to je tutovka. Není. A stejně tak nemůžete očekávat, že když se budete řídit Slovem, budete spasen. To je rouhání. A to je v kostce vnitřní nekonzistence křesťanství.

0 0
možnosti
JK

Svět potřeboval nějakou pohádku pro oblbování lidí.

3 1
možnosti
JK

J49a11n 94K15y40š62k91a

4. 5. 2023 12:09

Ano, Jakube.

Ale na nás si svět nepřijde, nás neoblafne!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 6,72
  • Průměrná čtenost 193x
Jsem člověk přesvědčený o tom, že to skutečné, pravé a pravdivé lze spatřit jen vnitřním zrakem. Právě o to se budu pokoušet ve svých textech.

Seznam rubrik