Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdyby to nazi slečinky věděly…

Tak by tam snad ani nelezly… Mám na mysli ty jejich organizaci jako  - nechť si pozorný a znalý čtenář dosadí sám.  Asi nevědí, že nacistický stát byl vybudován téměř výhradně na mužích.  Žena měla jiné úkoly, které dnešní nazi slečinky téměř bezvýhradně neplní a tím se zpronevěřují ideologii, která je jim tak milá.

Jedním z prvních cílů nacistické populační politiky bylo, aby ženy odešly z práce, vrátily se do domácnosti a tam pak měly co nejvíce dětí. Již v roce 1917 popsal berlínský Spolek pro rasovou hygienu roli žen ve společnosti jako nikoliv intelektuální, ale spíše odvislou od jejich “přirozeného a zdravého sklonu k mateřství”. Po roce 1933 tento cíl vzaly za svůj i špičky nacistického vedení.

Úsilí nacistů o zvýšení porodnosti v Německu bylo kombinací propagandy, finanční motivace a zvláštních dávek. V roce 1938 již museli být všichni veřejní činitelé ženatí nebo na svou funkci rezignovat. Lékařské časopisy začaly tistknout kritické články na adresu nejen svobodných, ale i bezdětných kolegů. Od roku 1938 dostávaly manželské páry, které spolu byly pět let a ještě neměly děti, pokutu formou zvláštního zdanění a mezi možné důvody rozvodu se přidala neplnodnost ženy.

Roku 1931 nacisté přišli do parlamentu s návrhem, který vyžadoval, aby “kdokoliv se pokusí uměle zmenšit plodnost německého národa” byl poslán do vězení “za zradu rasy”. Krátce po roce 1933 nacisté jasně vyjádřili nesouhlas s jakoukoliv formou potratu. Potrat byl umožněn jen v případě, kdy byl ohrožen život matky. Nacisté považovali potrat za “zločin proti tělu německého národa”. Tak se stalo, že od roku 1937 byli lékaři usvědčení z provádění potratů odsuzování na deset let vězení a deset let ztráty občanských práv.

Zároveň se však nacisté nebránili potratům žen považovaných za rasově méněcenné, v některých případech je dokonce požadovali. V roce byl pro Židy potrat legalizován a od léta 1943 byl potrat povolen polským a jiným východoevropským ženám pracujícím v Německu.  Ženy z “východu”, které dostaly povolení k potratu bývaly posílány na universitní kliniky a porodnická učiliště, kde se na nich mohli studenti medicíny a porodnictví učit jako na živých modelech.

Podle oficiální nacistické politiky nebyly svobodné ženy považovány za státní občany. Spadaly do podřadné kategorie státních příslušníků, stejně jako Židé.  Po roce 1936 se ženy nesměly připravovat na kariéru v občanskoprávní sféře, v soudnictví a dalších profesích. Vyloučení žen z univerzit němečtí rasoví hygienici zdůvodňovali jako nutné pro zachování rasy. Fritz Lenz již v roce 1914 uváděl: ” V době, kdy ukončí univerzitní studia, jsou ženy kvůli pokročilému věku, povadlým půvabům a nicotným zkušenostem s vedením domácnosti méně vhodné pro manželství, než mohly být dříve”. Dodal, že v Americe studium žen na vysokých školách vedlo k tomu, že nejlepší ženy se nerozmnožují, a požadoval, aby mateřství bylo pro ženy stejně povinné jako vojenská služba pro muže. Lenz se také stavěl proti hlasovacímu právu ženy, proti jejich účasti ve sportech a také proti tomu, aby měly přístup k antikoncepci a potratu.

Šílené nacistické teze o “ženské otázce” podtrhává sám Lenz, když zveřejnil svůj pohled na věc: “Je jasné, že žena může mít děti po dobu bezmála třiceti let. I kdybychom předpokládali, že bude rodit jen jednou za dva roky, vyjde nám minimum patnáct porodů na matku. Menší počet musí být považován za důsledek nepřirozených nebo patologických jevů”. Sám Hitler prohlásil, že bojištěm žen je domov a profesor G. A. Wagner, ředitel ženské kliniky při berlínské nemocnici Charité v roce 1933 označil zásoby vaječníků německých žen za národní zdroj a majetek německého státu.

Čí jsou tedy vaječníky dnešních nazi děvčat? Národ o ně zjevně nestojí, ať si je nechají, jsou jejich…. Mít víc než dvacet let a nemít děti, to je přece snad i ještě horší, než být Židovkou, tedy podle jejich historických idolů . Jak se s tím vyrovnají? A tak co tedy s nimi? Naštěstí žijí ve svobodné společnosti, kde je jen na nich, jak naloží se svým životem, svým biologickým vybavením, svými rodinnými predispozicemi.

Jestli ti toho však váží, o tom silně pochybuji.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Šula | sobota 10.4.2010 8:14 | karma článku: 13,88 | přečteno: 1146x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

Mám o čtenářích blogů na idnes.cz poměrně vysoké mínění. Přesto mne tu a tam překvapí, co vše si nechají nalévat do svých úctohodných hlav.

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79 | Přečteno: 1051x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Šula

Zeman měří všem stejným metrem...

Ovšem ten jeho měří nejméně kilometr. Možná víc. Zvláště pokud jde o jeho oblíbence.

14.1.2014 v 15:00 | Karma: 23,07 | Přečteno: 994x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

Kudy chodíme, tudy na ně brbláme. Jejich dítě si na pískovišti uprdne, jiné dítě zavolá maminku, že to smrdí a do týdne v tom městečku máme protestní pochod.

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23 | Přečteno: 1290x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

Zřejmě málokdo z nás si umí představit život v nacistickém koncentráku. Skutečností je, že i v tomto pekle se do sebe lidé zamilovávali. Ani němečtí esesáci někdy neodolali kráse židovských dívek.

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97 | Přečteno: 1499x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Šula

Proč Václavu Klausovi nevěřím ani slovo?

Pan prezident Klaus prý cítí jako osobní újmu některé aspekty jeho role v nedávných volbách. Já cítím, že spíše neumí chlapsky říct, že o jeho myšlenky už téměř nikdo nestojí.

6.11.2013 v 13:35 | Karma: 45,39 | Přečteno: 11763x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říši, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.