Dělnická strana? Politická strana?:-))

Po dnešním extempore budou na blogu zřejmě velmi frekventované diskuse o tom, zda se jedná o politickou stranu nebo sebranku rváčů, násilníků a provokatérů. Nechám těmto diskusím volný prostor. Nabízím malou exkurzi do programu této strany.

Ačkoliv je strana prezentována jako ultrapravicová, její program si nezadá se sny těch nejlevicovějších blázínků. Program je plný nic neříkajících frází, což svědčí o tom, že strana téměř v ničem skutečné řešení nemá a že nabízí jen prázdné proklamace.


V programu například uvádí, že „odchod občana do důchodu nesmí znamenat snížení jeho životní úrovně a odstranění na okraj společnosti. Stát musí zajistit seniorům důstojné podmínky a nenechat je napospas osudu“. Jak tohoto stavu dosáhnout, co to jsou „důstojné“ podmínky, to se už nedočtete. Ale někomu se to možná poslouchá krásně.


Ve zdravém těle, zdravý duch. Asi proto Dělnická strana uvádí, že „stát musí vytvářet podmínky pro rozvoj sportovních aktivit občanů.“ Ale jak a za co, to se opět nedočtete. Ale jak krásné je tvrdit, že někdo musí pro něco vytvářet podmínky….


Ve svém programu se strana věnuje i školství, kde píše, že „ve školách základního typu je zapotřebí postupně odbourávat systém liberální výchovy a žáky naopak vést k úctě k autoritě, sebeovládání a kamarádství.“ K tomu snad ani komentáře netřeba. Kdo z vás chce, aby děti byly vychovávány k tomu, aby nemyslely, ale uctívaly autoritu pana Vandase a kamarádily s jeho vandaly, prosím. Volte tuto stranu. Výsledky takové výchovy poznáte velmi rychle.


Přímo ke komunismu Dělnická strana směřuje, když mluví o bydlení. „Právo na bydlení je jedním ze základních lidských práv a z tohoto důvodu není možné ponechat tuto důležitou oblast pouze působení tržnímu hospodářství." Z toho mi plyne jediné, Vandas nemá kde bydlet.


V soudružské argumentaci strana pokračuje ve svém tvrzení, že „Stát se musí podílet značnou měrou na garanci slušného sociálního zázemí pro zaměstnance, dělníky a jejich rodiny.“


Skutečnou perlou je stať, kde se strana věnuje daním. „ Základem fungující daňové reformy by mělo být snižování nepřímých daní, tedy těch, které nejvíce zatěžují sociálně slabší skupiny obyvatel. Dále u velkých podnikatelských subjektů zavést daňovou progresi, a to tak, že právnická osoba čím větší zisky by vykazovala, tím větší by měla daňovou zátěž.“ Tato část textu evokuje již skutečnou programovou spolupráci s komunisty. Kdo by v programu čekal nějaký skutečný návrh daňového řešení, komentář k tomu, jak by tyto sazby pohnuly se státními financemi, ten je opět zklamán.


A jak to vidí Dělnická strana s nezaměstnaností? Strana chce „vytvářet nová pracovní místa podporou ekonomického růstu a investic zaměřených zejména na regiony postižené obrovskou mírou nezaměstnanosti.“ Dovede si někdo z vás představit politickou stranu, která by usilovala o opak? Konkrétní řešení se samozřejmě opět nedočtete.


A závěrem skutečná bomba. Strana má jasný názor jak naložit se zločinci: „Každý zločinec, pouliční zloděj, násilník, ale i výrostci poškozující majetek obce či vlastníka domu, různí rváči a provokatéři apod. musejí počítat s tím, že policie se s nimi při dopadení mazlit nebude a veškerá odpovědnost proto padá na ně.“ S tím souhlasím. Předpokládám, že tato strana vítá, že v tomto duchu se zachovala a bude dále zachovávat policie počínaje dnešní akcí Dělnické strany v Litvínově.

Autor: Lubomír Šula | pondělí 17.11.2008 19:40 | karma článku: 26,14 | přečteno: 1570x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97