Musím koupit, musím se ožrat

Jedno navrácení se do dnů minulých. O tom jak se z nás všech staly ovce aneb holt čestným výjimkám.

Pere Noël - Francie

Vánoce jsou svátky klidu a pohody, na které se všichni musí těšit!! ... Pche .... viděli jste 23.ho někoho kdo by byl v pohodě? Já tedy ne? A týden předtím? Těžko si někoho vybavit. Já si vybavuji jen lidi, z nichž mi každý druhý říkal: "Tak co už máš koupené všechny dárky? Ne? Já taky ne, ještě MUSÍM koupit tomu, té a tomu...."

A když jsem pak vyšel ven, na chodníku na ulici všichni tak šíleně běhali, všichni museli $$$ nakupovali €€€ Tedy byly zde čestné vyjimky - fronty na poště, kde lidé ...MUSELI... čekat.

Ono je to holt těžké, když ty Vánoce musíme slavit. Když musíme, tak prostě musíme...musíme nakupovat dárky...musíme stát ve frontách... musíme jíst kapra... musíme koukat na pohádky v televizi...musíme na půlnoční, ikdyž jsme nevěřící.... MUSÍME???

Ikdyž kapra nejím, na půlnoční nechodím, dárky skoro nekupuji, přesto je mi občas zle z toho co všechno na Vánoce musím a z toho, co chtě i nechtě, na Vánoce dělám .............. vzdor tomu všemu, ikdyž to možná zní divně, mám Vánoce rád. Ne proto, že bych musel. Ne proto, že dostanu kupu dárků. Ne proto, že se nažeru, s prominutím, jak prase.

Ale proto, že se rodina sejde u stolu, je krásná a příjemná atmosféra, všechny problémy jsou pryč a život je pohoda... a když navíc uděláte někomu dárkem radost takovou, že mu to vžene slzy do očí, to je pak už třešnička na dortu vánoční pohody.

Tak užívejme vánoční pohody, protože chceme a ne proto, že musíme. A nezapomeňme, že v pondělí se MUSÍMe opít a metat petardy, protože je Silvestr. :D

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Sturm | středa 26.12.2007 15:16 | karma článku: 16,09 | přečteno: 1436x
  • Další články autora

František Sturm

Pokrytec Zeman?

1.7.2016 v 20:55 | Karma: 15,84

František Sturm

Jak nás kvóty (ne)zachrání

19.9.2015 v 13:03 | Karma: 13,31

František Sturm

Ukrajinské scénáře

29.8.2014 v 16:14 | Karma: 32,04