Sebeobrana našich uší

V minulém článku jsme pomáhali zmírnit emocionální dopad zlé zprávy, ale také např. pomluvy nebo jedovatého rýpance Když k tomu přidáte ještě tohle cvičení, nestačíte se divit, jak se vám uleví.

Občas se nám přihodí, že slyšíme něco hodně nepříjemného, něco, co bychom rozhodně slyšet nechtěli, co nás emocionálně zraňuje, nebo se nás to prostě pořádně dotýká. Dnešní cvik bude zaměřen na to, abychom se s tím naučili s přehledem vyrovnávat. Znáte to, některým lidem prostě pusu nezalepíme...

 

Bříšky prstů obou rukou uděláme pohyb, jako bychom si chtěli zastrčit vlasy za uši nebo nasadit brýle, prostě obloučky shora dolů  podél ušních boltců v místech, kde končí vlasový porost. Tento pohyb zopakujeme třikrát až pětkrát, podle toho, jak to cítíme.  Asi nemusím zdůrazňovat, že jemně. Už máte pocit, že nějak líp slyšíte?

V další fázi si budeme "narovnávat boltce" směrem shora dolů a naopak zdola nahoru na okrajích ušních boltců tam, kde se nachází akupunkturní obraz naší páteře.Nejen že se zjemní naše slyšení, ale naše emocionální prožívání slyšeného bude o něčem jiném. Budeme zkrátka "nad věcí".

Autor: Martina Studzinská | pondělí 8.8.2016 17:00 | karma článku: 12,44 | přečteno: 222x