Milouš Zeman & Václav Klaus aneb Große Katastrophe

Milí Čechové a Moravané, případně příslušníci dalších národností, žijících v naší krásné ČR. Chci se Vás – svých vážených spoluobčanů zeptat na to, jak se Vám žije s vědomím, že Vámi volené politické elity sekají jednu miliardu dluhů za druhou, korupce a tunelářství se stávají banalitou, protože daleko aktuálnější problémem jsou otrávené nápoje a kdoví, možná i potraviny. Umírají lidé a národ ztratil jakoukoliv naději na zlepšení. Většina lidí je zhnusená zdražováním, hrozivě rostoucím státním dluhem a tím, jak poslanci, senátoři a vláda kašlou na správu věcí veřejných. Ale může to ale být ještě horší! Čtěte dál!

Mojí velkou noční můrou je následující situace: Milouš Zeman se stane na základě lidového hlasování prezidentem a jako ústavní činitel pověří Václava Klause sestavením příští vlády. Nastane situace podobná té, kdy tito dva potentáti podepsali opoziční smlouvu. Nic se nezmění, kvalita života v této zemi bude stále klesat a Klaus zabetonuje korupci a prohloubí svou pseudoprivatizaci daleko za hranici jakéhokoliv slušného myšlení. Ostatně, zprivatizovat se stále ještě dá ledacos – policie, armáda, výběr daní, veškeré nemocnice, školy, silnice, dálnice, vzduch, vodní a energetické zdroje, státní lesy a pozemky, sběr jahod a hub a tak dál… nevěříte mi? Děláte velkou chybu, protože Klaus je schopen všeho. Doslova a do písmene.  A pozor. v rámci nového přístupu k ochraně ústavních činitelů, je schopen kopírovat svého velkého ruského učitele Putina a velmi a velmi omezit občanské svobody a svobodu slova. Víc, než si myslíte. A pak si budeme své blogy vyměňovat pokoutně na fleškách. Zlatá svoboda slova na dnešní Idnes… Jediný, kdo bude moci veřejně bonmotovat, bude nejspíš Milouš Zeman.

Existuje na to jediný lék – hrdá a svéprávná občanská společnost, rozum v hrsti a tlak obyvatelstva na omezení vlivu politických stran. Zrušení všeobecné imunity poslanců, senátorů a zavedení Zákoníku práce při výkonu vrcholných státních funkcí, včetně hmotné odpovědnosti při rozhodování a správě státního majetku. A zajisté také postupné omezení rozsahu státu a jeho pravomocí ve vztahu k občanovi.

Přeji Vám všem slunný víkend a pozor na návrat do dob opoziční smlouvy. Milouš a Václav se už jistě těší na případnou spolupráci. Bůh před nimi ochraňuj ČR!

 

                                                                František Študlar

 

PS: Autor není sympatizantem, ani členem žádné místní politické strany.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Študlar | pátek 5.10.2012 14:00 | karma článku: 23,01 | přečteno: 1265x