Klaus? Všechno špatně. Běda ti liknavý občane!

VK si zavolal na hradní kobereček – troufnu si říci už nyní mrtvého Lessyho. Jak asi bude probíhat takové vynucené setkání odepsaného policejního prezidenta a potentáta, tlejícího v české politice dvacet let? Těžko říci, ale Lessy si to za rámeček nejspíš nedá. Asi stále platí epigram K.H. Borovského: Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán sklouzne a sedlák si, za něj nohu zláme... Zdá se, že je na čase, zlámat Lessymu nožku.

Dnes Vám nabízím malou úvahu o zásadní příčině neutěšeného  stavu politiky a ekonomiky v naší republice. Je na Vás, vážení čtenáři, zda se mnou budete souhlasit.

Především, problém nemá Lessy, ale Klaus. Opakovaně jmenoval pravicovou vládu, které se všechno rozpadá pod rukama. Na co tahle partička sáhne, to podělá. Týden, co týden jsme svědky kolapsu nějakého systému, instituce, či významné politické osobnosti. Tohle všechno je přímé, či nepřímé dílo Václava Klause. Je to důsledek jeho mravně zkažených vizí, odborné nezpůsobilosti a arogance. Důsledek nezralosti jeho politicky pubertální osobnosti, Důsledek založení a instalace barbarské politické strany, která si říká ODS. Důsledek kultu osobnosti, který se nikdo významný, neodvážil pojmenovat skutečným jménem. Ovšem tento kult byl definitivně vypuštěn jako zlý džin ze špinavé láhve a žije si svým vlastním životem, nikým neomezován a nekontrolován. Když uvážíme, jak na straně druhé, občané, přiblblí z reklam a médií ignorují stav věcí věřejných, je na 50 let dopředu zaděláno na problém. I kdyby teď přišel opravdový spasitel a začal zachraňovat ČR, nejméně 50 let bude napravovat chyby po Klausovi a jeho týmech. A minimálně jednu generaci potřebujeme odstup, od současné zlodějské a ideově vyprázdněné epochy. Jenže spasitel je jaksi v nedohlednu. Nebo si opravdu ještě někdo v této zemi myslí, že republiku může zachránit Petr Nečas? A jeho šedá eminence Kalousek? Či snad prosťáček Bohuslav Sobotka s komunisty v zádech?

Je to jenom na občanech, jak se bude otáčet kolo dějin a psát historie ČR. Já už na politické zázraky – možná ke své osobní škodě, nevěřím. Nevěřím prezidentovi, premiérovi a parlamentu. Jediné, v co ještě věřím je to, že každý režim bude jednou nahrazený jiným. Je to zákonitost dějin a tento nepsaný zákon zatím platí bez jediné výjimky. Náš vládnoucí režim se zhroutí tak jako tak. Je to jenom otázka času, snad za 5, možná 10 let, nespokojenost lidu vygraduje do té míry, že nebude cesty zpět. Věřím, že se dosud exemplárně liknavý český lid přece jen rozhodne k akci a vyjde do ulic. A pak Bůh ochraňuj české politiky! Každý, kdo čte dnes blogy na Idnes, se dle mého  názoru dočká pádu tohoto režimu. Nebude to nic pěkného, ale pro budoucnost této země to bude nezbytné.

 

Pěkný a slunný den Vám přeje František Študlar.

Autor: František Študlar | středa 18.7.2012 7:00 | karma článku: 19,51 | přečteno: 916x