Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kde vzít peníze? Zrušme armádu!

Mnohokrát jsem v tomto roce přemýšlel nad tím, jak bych se zachoval, kdybych byl  premiérem této země. A měl odvahu postavit se čelem korupci a důsledně řešit skutečné problémy této země. Na takovou – dejme tomu nadprůměrně složitou otázku se dává nejednoduchá odpověď. Jenže ta odpověď není dle mého názoru zas tak složitá. Rozhodně ne tak komplikovaná, jak se lidu této země snaží namluvit parlamentní a vládní blafuňáři.  Co se týká státního účetnictví, tak mám dojem, že integritu financí by byla schopná ohlídat středoškolsky vzdělaná účetní s 20 lety praxe. To tvrdím a za tímto tvrzením si stojím. K práci účetních mám respekt a za žádných okolností bych nechtěl tuto profesi, zatěžovanou iracionálními stupiditami vládních legislativců vykonávat. V mnoha firmách – a nemám tím na mysli firmu o deseti – dvaceti lidech, financím kompletně vládnou ženy. A pan premiér by se možná divil – jsou to často ženy, které mají v uvozovkách jenom maturitu a bez problémů řídí korporace o rozpočtech řádově porovnatelných s naším státem. Problém ovšem není ve složitosti systému, ale v tom, že mají za úkol peníze hlídat a ne rozkrádat.

OrangutanF. Študlar + Wiki

 

Tak a po upřímné pokloně na adresu žen, se vrátím k tématu – kde vzít další peníze na chod státu? No, musíme šetřit, říká Mr. Big Kalousek a spol…ale kde? Kdo vlastně ruinuje naší zemi? Socky, nebo přebujelé zdravotnictví či přežraní důchodci? Nabízí se ovšem i následující  - v kontextu předešle řečeného poměrně logická otázka -  Na co potřebuje země, která se nachází v bezprecedentním systémovém a hlavně finančním chaosu armádu? Já vím, až doposavad se tam dalo snadno přijít k velkým penězům. Pan Top ministr Kalousek by asi o financování armády mohl  napsat romány, ale to nic nemění na věci, zda armádu opravdu potřebujeme. Položme si upřímně následující otázky…

 

K čemu potřebuje malá, desetimilionová země armádu?

S kým vlastně chceme vést budoucí válku?

Kdo je náš skutečný nepřítel?

Kdo je náš opravdový spojenec?

Kdo ze současných blafuňářů je schopen vést vojáky do války a vozit domů jejich matkám a manželkám mrtvoly v cínových rakvích?

Kolik bylo reálně za posledních 20 let existence armády rozkradeno peněz v organizaci, kterou podle mě nepotřebujeme ?

 

Moje otázky a komentáře rozhodně nejsou namířeny proti profesionálním vojákům. Věřím tomu, že i za dnešní situace je v armádě spousta čestných lidí, připravených bránit vlast. A při obraně nasadit i vlastní život. Jenže ouvej a běda…Tohle všechno už tady a ne jednou bylo. Jak skončila naše velice solidní a respekt budící armáda na konci První republiky? Špatně. Její vrchní velitel Beneš absolutně nezvládl svou roli a bez výstřelu se vzdal Hitlerovi. A co se prosím stalo v roce 1968? Buď vrchní velitel, nebo nějaký jiný zbabělec pozval internacionální hordy vedené Rusy a na velmi, velmi dlouhou dobu internační vojska potupně okupovala naši krásnou vlast. A to nemluvím o zneužití armády Slovenského štátu za okupace, nasazené do první linie po boku německých pluků. A také se vyhýbám úvahám o tom, za koho vlastně bojovali čeští rekruti v armádě Rakouska-Uherska…

Jedno vím ale jistě, za posledních 100 let si naše armáda na nepřítele nevystřelila, pomineme – li spory Masaryka  s Maďary a podobné, mezinárodně ne zcela prioritní konflikty. Ovšem všechny problémy s armádou a selháním jejích obranných funkcí mají jednotného společného jmenovatele. A tím je absolutní kolaps politických stran ve státě, případně jejich zneužití ve prospěch malé skupiny proti velké většině společnosti. Tečka. A tohle je myslím ten hlavní problém naší armády. Platíme si velmi draze něco, co si troufnu říci majorita společnosti nepotřebuje a necháme se okrádat kmotry a lobbisty o stovky miliard za situace, kdy neoliberální sociální inženýři vyhrožují zhroucením zdravotnictví a důchodového zajištění. Je jenom na nás, zda tento neutěšený stav věci změníme. Za současné situace podle mě existence armády není racionálně obhajitelná – máme spoustu jiných nepřátel a spoustu nezaplacených účtů. A absolutně roztříštěné vedení země – a téměř jistotu, že v horizontu deseti - patnácti let se naši politici nezmění. Jediný, kdo může o něčem radikálně rozhodnout, je lid této země a to pouze  na ulici. Ovšem on zatím spí, ukolébán televizními zprávami a nadějí, že se něco stane, nebo že to takhle donekonečna nepůjde. Nepůjde, to je jisté. Ale na opravdového bojovníka za práva lidu si naše společnost ještě nějakou dobu počká. Možná nebude mít pásku přes oko, jako slavný Jan Žižka z Trocnova. Ale nesporně žije mezi námi, dýchá stejný vzduch jako my a bouří se hněvem, když vidí, jak naši politici hanobí cokoliv, co se jim dostane pod ruku.

Bratře Jane  Žižko, narodil jsem se jenom o pár kilometrů dál než Vy. Jsem ze stejného těsta - věřte mi prosím. A také se bouřím hněvem, když vidím, to co vidím. Neúctu k vlasti, úpadek mravů a nedostatek jakéhokoliv ušlechtilého ideálu. Desatero bylo dobré tisíce let a jsem přesvědčen, že jeho teze platí i dnes. Takže prozatím se obejdeme bez armády, neb nemá komu sloužit a až bude potřeba tak Hrr  na ně. Nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte. (O množství kmotrů a politiků mám poměrně jasnou představu, není jich mnoho…) Umím žít bez Vondry, Kalouska, Nečase i vrchního velitele… A jste na tom Vy, vážení čtenáři blogů? Také rádi platíte za něco, co se přežilo a nemá to pro Vás smysl? Pokud je Vaše odpověď ne, zamyslete se nad tím, koho půjdete příště volit. A nejde zdaleka jenom o armádu. Co třeba senát?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Študlar | pondělí 4.7.2011 6:30 | karma článku: 19,65 | přečteno: 1341x
  • Další články autora

František Študlar

Uprchlíci? Made in USA! (Pro méně chápavé vyrobily USA)

Také si myslíte, že uprchlíci a imigranti rozloží evropskou kulturu? Já jsem stejného názoru. Pro běžného Evropana je obtížné rozlišit, kdo je potenciálním zdrojem problémů a kdo není. Kdo se dokáže přizpůsobit a kdo z principu nechce. Kdo je potřebný a kdo předstírá. V Evropě není stát, který by zvládl bez závažné újmy na vlastní svobodě příliv imigrantů. Prostě není. Pokud bude v Evropě dominantním společenským zřízením státem intervenovaný kapitalismus, není možné přibírat imigranty a doufat, že se to nějak samo vyřeší. Ono se to tedy nějak samo vyřeší, ale zřejmě už bez nás. Imigranti od určitého prahového množství vždy a to podtrhuji, rozvrátili hostitelskou zemi. Kolik procent nových přistěhovalců si může dovolit živit a tolerovat průměrná evropská země? Myslím tím nejenom výplatu sociálních dávek. Také kulturní a jazykovou propast. Ale hlavně Islám. Peníze a jazykové bariéry vem čert. Ale Islám – to je jiný kafe. Přes ten by pro nás neměl jet vlak. S tím si nelze poradit. Nikdo to neumí. Umíme doletět na Měsíc, ale neumíme rozlišit, který muslim opásaný výbušninami, se odpálí v metru. Skrývají se pod burkami tváře slušných žen, nebo atentátnic? Násilí a teror neumíme předvídat ani u vlastního etnika, natož pak u islámského!

6.1.2015 v 9:00 | Karma: 38,78 | Přečteno: 1965x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Autentické Česko? Absence elit a totální žumpa.

Jsme zemí na pomezí západu a východu. Nikam doopravdy nepatříme a podle toho to tady vypadá. Chceme žít tak, jako žijí lidi na západě a v mnoha směrech se chováme jako lidi na východě. Nikdo nás nebere vážně. Nejenom proto, že máme podivné politiky. Hlavně proto, že nejsme spolehliví a nevážíme si sami sebe. Nebráníme se. Jsme snadná kořist. Kdy naše armáda vystřelila cíleně a sebevědomě na nepřítele? Už je to hodně dlouho, nikdo z nás, ani našich pradědů si to nepamatuje. Seznam zemí které si nás podrobily, je až příliš dlouhý a potupný.

24.11.2014 v 8:00 | Karma: 30,03 | Přečteno: 1489x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Erotický náboj Miloše Zemana

Zdají se ti někdy sny? Co bys řekl na malý lechtivý flirtík s blondýnkou v černých punčochách, připnutých na těsný podvazkový pás? Nahoře samozřejmě bez... Hmmm, to vůbec nezní špatně, soukáš ze sebe a máš oči jenom pro ní. Už se blíží a ty cítíš vůni jejích vlasů, podbarvenou rafinovaným parfémem. Její pěstěná ruka ti uvolňuje uzel na kravatě a závan jejího dechu tě šimrá v pravém uchu. Zasloužíš si trochu něhy brouku zašeptá a postrčí tě na plochu velkého letiště. Poddáváš se jejím polibkům a zavíráš oči. A nechápeš, jak si mohla vybrat takovou nulu, jako jsi ty. Ona je moc šikovná a stupňuje napětí mezi vámi dvěma. Cítíš jí úplně všude - ano, ano, takový chlap jsi vždycky chtěl být. Neurčitě vnímáš její smyslnou pozvánku na šampaňské s jahodami – otevřeš oči a zděsíš se... Místo plnokrevné klisny, sedí vedle tebe na posteli Miloš Zeman a nabízí ti slivovici a ovar servírovaný na řeznickém prkýnku... Vrstva masa prorostlá podkožním tukem, se třese na tvoje zaplombované zuby... Jak jsi mi tohle mohl jenom provést, Miloši?

11.11.2014 v 9:00 | Karma: 12,66 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tři pilíře kapitalismu – podvody, dluhy a války

Každé státní zřízení je postavené na nějakém hodnotově-technickém systému, jehož implementace umožňuje vládcům stát dlouhodoběji provozovat. Občas tady čtu neuvěřitelné bláboly o kapitalismu a volném trhu. Vesměs pocházejí z literárních manufaktur lidí, kteří hodnotově spadají do kategorie PRAVICOVÁ CHUDINA. A právě pro tuto skupinu lidí jsem s láskou a péčí napsal tuto krátkou úvahu. Třeba pomůže někomu alespoň z části pochopit svět a sama sebe. A to je vždycky hodně dobré.

16.10.2014 v 11:00 | Karma: 38,84 | Přečteno: 10899x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tady je Kalouskovo ... (oprava tady bylo Kalouskovo)

Mirek Kalousek a jeho TOP pomalu ale jistě korodují a míří k politickému dnu. Ukazuje se to, co veřejně nikdo nikdy neřekl, ale co chytrý čtenář tušil – TOP 09 nebylo nic jiného, než převlečení Odeesáci, kteří opustili značku ODS jako krysy opouštějí potápějící se loď. Rozhodně dobrá zpráva pro Česko.

15.10.2014 v 16:20 | Karma: 35,65 | Přečteno: 1964x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Evropské volby pokládám i za referendum o současné vládě, řekl Zeman

30. května 2024  15:10,  aktualizováno  21:30

Bývalý prezident Miloš Zeman přijel před volbami do Evropského parlamentu do Teplic na akci dalšího...

Hamás je připraven k úplné dohodě, pokud Izrael ukončí válku v Gaze

30. května 2024  21:23

Hamás sdělil zprostředkovatelům, že je připraven uzavřít úplnou dohodu, pokud Izrael ukončí válku v...

Biden přiletí na výročí vylodění v Normandii. Setká se tam i se Zelenským

30. května 2024  15:41,  aktualizováno  21:08

Americký prezident Joe Biden přijede na oslavy 80 let od vylodění v Normandii. Ve Francii bude od...

Fica převezli z Banské Bystrice, premiér chtěl do svého bytu v Bratislavě

30. května 2024  19:56,  aktualizováno  20:57

Zdravotníci ve čtvrtek převezli slovenského premiéra Roberta Fica z nemocnice v Banské Bystrici do...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1685x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik