Karel Schwanzenberg je globální emisar ČR. Bohužel.

Před druhým kolem prezidentských voleb mi bylo jedno, zda občané zvolí prezidentem Karla Schwarzenberga,  nebo Miloše Zemana.  Ovšem po pár týdnech, kdy sleduji aktivity Karla S. poněkud cíleněji,  jsem nabyl přesvědčení, že Miloš Zeman je životaschopnějším a politicky i lidsky kvalitnějším adeptem prezidentství. Naopak, můj názor na Karla S. se den ode dne horší. A není to tím, že bych nějak extra nadržoval Zemanovi. Chování Karla S. je podle mě za hranou politické etikety a ostuda, kterou ministr zahraničí svým chováním šíří doma a ve světě, padá na celou republiku, jako celek. Jsme celému světu pro smích. A zaslouženě.

Pokud občan ČR sleduje televizní zpravodajství nebo politické portály na internetu, vidí opakující se obraz totálního fyzického úpadku ministra zahraničí. Karel S. se povaluje po sněmovních a kuloárních stolech podobně jako někteří sociálně nepřizpůsobiví jedinci na pražských vlakových nádražích. … Jenom namísto lavičky v parku, teplárenských výměníků  a nádraží ČD, využívá luxusní sociální a ekonomické zázemí úřadu vlády  a parlamentu. Jak vidno, mezi duší bezdomovce a aristokrata nemusí existovat rozdíly. Vyhřátý parlamentní kavalec a buchty s kafem chutnají všude na světě stejně. HOWGH!

Těžko říci, co je hlavní příčinou ministrovy únavy – nejspíš je to konglomerát vyššího věku, stařecké senility, špatné životosprávy a kdo ví, možná i vliv léků, nebo alkoholu… Ovšem českému občanovi, kterému stát napařil nemalé daně, je prakticky jedno, zda je Karel S. senilní, nebo opilý… zajímá ho jediné – zda zájmy České republiky zastupuje a hájí ten nejlepší odborník. Zda úřad funguje tak, jak má a jestli za své daňové povinnosti dostává spravedlivý ekvivalent. Ptejme se, zda je možné na posledně citované otázky říci přesvědčivé ano. Já tvrdím, aniž bych chtěl ministra zahraničí očerňovat,  že to co Karel S. předvádí, je spíše parodie na výkon funkce, než realita. Bohužel vážně pojatá.

Odpovědnost za své lidi nese vždy šéf. Platí to v podnikání, stejně tak ve fotbalu a nejinak je tomu i v politice. Nadřízeným ministra je v tomto případě předseda vlády Nečas. Jaký další stupeň tolerance  lze od našeho premiéra čekat? Budou se ve sněmovně bezprizorně válet i ostatní ministři? Bude se zde pít? Budou ministři hrát ruskou ruletu? Konzumovat vodku? Bavit se s placenými společnicemi? Ve kterém podniku kromě vlády se může náměstek válet v pracovní době po stolech?

Od české vlády nelze za těchto okolností čekat cokoliv pozitivního. Jak jsem psal ve svém minulém článku – lidu této země mi není líto. V parlamentu se za jeho daně vyvaluje přesně to, co si zvolil.

Poslední, co chci ještě dnes napsat, je úvaha o katastrofickém lidském působení KS na línou českou mládež. Tenhle člověk má být pozitivní morální vzor mladé české generaci? Asi ano, pokud je normální se v pracovní době povalovat po stolech a tvrdit, že když se kecají blbosti, je lepší spát.  Kam sahá má nedokonalá paměť, TOP 09 a ODS vyhlásily válku sociálně nepřizpůsobivým občanům. Tak ať si premiér laskavě vyhrne ty své drahé rukávy a pustí se do práce. Prvního adepta na vyhazov místo toho udělal vícepremiérem a potrestal ho luxusním platem. Proč asi? V kterém podniku by si tohle Schwarzenberg mohl dovolit? Smí se tohle v Rakousku? Německu? V USA? V Číně? V Rusku? Kdekoliv na světě?

Až za nějaký ten pátek TOP 09 pochopí že se blíží volby, buďte obezřetní. Karel týhle zemi ničím neprospěje. Víc, než si myslíte.

 

František Študlar

 

Nedávno jsem na Idnes napsal:

http://studlar.blog.idnes.cz/c/339623/Obcane-prave-jsi-prisel-o-25-miliard-A-dobre-ti-tak.html

http://studlar.blog.idnes.cz/c/330045/Margaret-Tchatcherova-spouste-lidi-chybet-nebude.html

http://studlar.blog.idnes.cz/c/327410/Autenticky-pravicak-je-jako-Yetti-Nikdo-nikdy-a-nikde-ho-nevidel.html

http://studlar.blog.idnes.cz/c/326517/Kam-Klaus-vkrocil-tam-sto-let-ani-trava-nerostla.html

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Študlar | středa 22.5.2013 14:20 | karma článku: 34,11 | přečteno: 1784x