Čecháčci si zaslouží KSČ(M) i ODS. Jen houšť.

Hospodin řekl: „Nářek na Sodomu a Gomoru je velký, jejich hřích je velmi těžký. Chci sestoupit a podívat se, zda doopravdy všechno, co dělají, odpovídá stížnosti, která ke mně přichází, nebo ne. Chci to vědět.“ Tři mužové se odtamtud vydali na cestu a šli do Sodomy, zatímco Abrahám stále ještě stál před Hospodinem. Abrahám přistoupil a pravil: „Skutečně chceš zahubit spravedlivého s viníkem? Snad je v městě padesát spravedlivých, chceš to místo zahubit a neodpustit kvůli padesáti spravedlivým, kteří v něm jsou? Vzdal od sebe takovou myšlenku, že bys mohl takhle jednat - usmrtit spravedlivého spolu s viníkem. To by se vedlo spravedlivému stejně jako viníkovi. Vzdal od sebe takovou myšlenku! Copak by mohl soudce celé země nejednat spravedlivě?“ Hospodin řekl: „Najdu-li v Sodomě padesát spravedlivých v městě, odpustím kvůli nim celému tomu místu.“ Abrahám se ujal slova a řekl: „Jsem velmi smělý, že mluvím k svému Pánu, já, který jsem prach a popel. Snad bude scházet pět z padesáti, zahubíš kvůli těm pěti celé město?“ (Hospodin) odpověděl: „Nezahubím, jestliže jich tam najdu čtyřicet pět.“ (Abrahám) pokračoval v rozmluvě s ním: „Snad jich tam najdeš jen čtyřicet.“ Odpověděl: „Neudělám to kvůli čtyřiceti.“ (Abrahám) řekl: „Nechť se můj Pán nezlobí a dovolí mi mluvit: Snad se jich tam najde jen třicet.“ Odpověděl: „Neudělám to, najdu-li jich třicet.“ (Abrahám) řekl: „Jsem velmi smělý, že mluvím k svému Pánu. Snad se jich tam najde dvacet.“ Odpověděl: „Nezahubím kvůli dvaceti.“ (Abrahám) řekl: „Nechť se nezlobí můj Pán a dovolí mi mluvit ještě tentokrát. Snad se jich tam najde jen deset.“ Pravil: „Nezahubím kvůli deseti.“

 

 

Kriminální chování je staré jako lidstvo samo. Starý zákon je plný ukázek toho, jak Izraelité porušovali desatero a Hospodinův kodex. A tehdejší, židovskou morálku.

Divím se podnikatelům ve Zlíně – že se bouří proti poměrům v místní regionální politice. Kde byli, když Klaus před pár lety jmenoval první Topolánkovu vládu?  Proč nezněly jejich hlasy, když započala další kapitola zadlužování naší země, tentokrát v režii místní pravice? Proč se neozvali, když se sněmovna začala plnit kriminálníky? Když vyplouvaly na povrch kauzy, ze kterých se zbytku národa dělalo zle? Copak nemáme všichni, co jsme chtěli? Cožpak jsme si volili v nesvobodných a zmanipulovaných volbách?

Takže, toto je můj vzkaz do Zlína – dámy a pánové, až budete zase brečet na hrobě naší demokracie, tak se laskavě rozhlédněte kolem sebe, a zkuste napočítat, kolik spravedlivých máte ve svém středu. Cožpak by nebylo spravedlivější nazvat Vsetín Čunkovem? Podívejte se kolem sebe zrakem prostým ideologie a zaslepenosti – cožpak tato vláda, tento parlament, tento prezident, mají něco společného s dobrými mravy? Nebo s křesťanskou morálkou?

Nadávejte sami sobě, za to, že jste nešli volit. Za to, že Vám bylo jedno, co se v zemi dělo posledních 20 let. Gottwaldov je jediné správné řešení, protože LID! tomu tak chtěl. I Vy jste lid. Na to nezapomínejte prosím. A brzy budete mít novou šanci se vyjádřit – budete volit prezidentem exkomunistu Fišera? Nebo Exkomára a privatizátora Dlouhého? Jestli ano, ani nechtějte znát můj názor!

LID! je jediný, svrchovaný suverén této země. Jeho volbu je potřeba respektovat. I když se nám nemusí líbit. Zdá se, že jeho trpělivost došla ke konci. Ve Zlíně i ve zbytku státu, máme takovou vládu a kraje, jaké jsme si zvolili. Plně si zasloužíme všechny morové rány, které na nás Nečas a modří ptáci společně s knížátkem seslali. HOWGH! Radujme se a veselme se.

 

PS: autor není stoupencem žádné místní politické strany.

Autor: František Študlar | čtvrtek 8.11.2012 15:00 | karma článku: 20,69 | přečteno: 1674x