Politik je dobytek. Topolánek vzdělává mladou generaci

Nedávný výrok Andreje Babiše na adresu Občanských demokratů, že jsou ve skutečnosti daňoví podvodníci, vztahoval lídr ODS Petr Fiala i na své voliče. Všichni nepodváděli a nepodvádí, paušalizace je přímo trestuhodná, bránil se.

Reakce jiných politiků na sebe nedala taky dlouho čekat, zejména z úst expremiéra Mirka Topolánka. Jak řekl, jednat s dobytkem u jednoho stolu, nelze. A přisadil vlastizradu prezidenta Miloše Zemana, který hodlá přijmout další čínskou delegaci s obchodními zájmy. Buď jak buď, vyřčené slovo ani párem volů....však to znáte. Navíc číst tyto výroky už může každý, kdo umí abecedu a analfabeta u nás aby pohledal. Takže prima výbava do podvědomí nové generace školáků, kteří tyto výroky mohou později použít buď jako zdroj pro slohovou práci, či pro maturitu z češtiny. Ústní zkouška dospělosti bude vyfutrována vulgarismy a absolvent může úspěšně vykročit do života.

Úvodní postřeh není školometským pokáráním, že tak by se mluvit nemělo. Samozřejmě že ne, protože vysoká politika a život sám o sobě by měl mít jistou míru lidské důstojnosti a slušnosti zároveň. Opak je ale pravdou a společnost už to bere jako samozřejmost, protože politika zhrubla příchodem hrubiánů, které ale zase zvolila společnost. Vina je tedy na voličích, kterou ze sebe sejmou argumentem, že lepší je „chlap s gulama“ než kravaťák s rétorickou úrovní dívčí klášterní školy. Protože doba je dravá a tak je třeba taky jednat.

No tak tedy jednáme, víme kdo je dobytek a volič se rozhodne, zda mu bude milejší vůl, blbec nebo uťáplý inkousťák, jako byl sralbotka, pardon, expremiér Bohuslav Sobotka. Stačí si všimnout debat na sociálních sítích a víme hned, kdo je kdo. Vévodí nám estébák Bureš, veřejné mínění čeřil Mlátička Ondráček, a tak by se dalo pokračovat ještě hodinu. Vše výše uvedené není jen samoúčelný popis současnosti, tedy obrazu české politické kultury. Je to obraz nás všech, navíc už vtisknutý generaci školáků, kteří taky vedou debaty o politice. Stačí třeba jen v pražském metru nastražit uši - „týýý voe, už mi v mobilu zase vyrost ten černej rybíz.“ Pak stačí zvědavě zaostřit zrak. Na displeji se školákovi objevil poslanec TOP O9 Dominik Feri. Konec hlášení.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Štrompf | čtvrtek 19.4.2018 10:12 | karma článku: 19,89 | přečteno: 898x