Klaus se Zemanem by se měl mít na pozoru před zlomyslností Čechů

Zeman prezidentem, Klaus premiérem. Taky mám stále sílící dojem, že se ti dva již vidí u kormidla záchranné lodi Carpathia, kdy český politický Titanik jeho současný kapitán Nečas tak zdárně směruje k smrtícímu ledovci.

Miloš Zeman a Jan Fišer – kdo z nich zvítězí v přímé prezidentské volbě? Toť zatím otázka, na kterou budou znát odpověď voliči mnohem dřív než samotní nejvážnější kandidáti. Napomoci k tomu může paradoxně současná hlava státu. A třeba právě jemu by se nemusela odpověď národa vůbec líbit. Zemana prostě lid nezvolí. Navzdory Klausovi.  Protože jestli zmíněné duo stále něco nezvládá, pak je to vlastní ego. Důchodce z Vysočiny ve vysoké politice byl a chce do ní znovu. Pan profesor jako nejvyšší ústavní činitel si svou účast ve vysoké politice do sytosti užívá a chtěl by v ní setrvat. K tomu však musí mít odrazový můstek do budoucna.

 Preference Zemana, že se tak třeba stane, tomuto dojmu jen nahrávají.  Tito pánové se již podle toho chovají. Jen si to možná neuvědomují, ale Miloš Zeman na mítincích srší suverenitou víc, jak stejnojmenné seskupení outsiderky Bobošíkové. Jinými slovy, chová se k nám jako budoucí prezident, byť se král bonmotů ještě snaží skromně klopit oči.

Jan Fišer, ten nepříjemný soupeř všech kandidátů, zůstává střídavě v těsném závěsu za Zemanem, nebo naopak. Jenomže čím častěji se odchyluje pomyslné kyvadélko směrem k prognostikovi z Vysočiny, jeho ego ihned dostává zelenou a ještě zelenější. Prezidentem se nepochybně stane on.

Jenomže náladu Čechů mění především peněženka. A že je už nyní blbá, netřeba dodávat. Že bude ještě blbější, je nasnadě. Není kde brát a stát to ani neumožní. Protože jsme všechno prožrali, řečeno slovy ministra Kalouska. Opak je pravdou, vlády minulé i ta současná rozházely peníze jak z okna, tak na soukromá konta. Dělo se to i za Zemana (viz gigantická kauza Mostecké uhelné), ale to nám prezidentský kandidát asi dnes už nepřipomene.

Shrnuto do krátké hypotézy, bude to právě ego pánů z dob opoziční smlouvy a autory gigantického podvodu na voličích. Vládnout tady zase budeme my, a připravte se na to. Otázkou zůstává, zda jsou Klaus se Zemanem připraveni i na možnost takřečených truc voleb. Národ před nabubřelostí zmíněných osobností třeba se zlomyslným skřípěním zubů upřednostní raději nekonfliktního Fišera. A s odkazem, na Vysočině je stromů k objímání pořád dost. A už nejen pro Zemana.

Autor: Petr Štrompf | středa 26.9.2012 10:52 | karma článku: 13,78 | přečteno: 882x