Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zastavte štvanici na Duška – není žádné ořezávátko!

Protože k dobrým mravům začalo patřit vyjadřovat se ke kauze „Dušek“, nechtěl jsem se toho původně zúčastnit. Ale protože štvanice nabyla obludných rozměrů, musím se ho zastat.

A to jsem ten poslední, kdo by s odboráři jinak sympatizoval. Ale tady zazněla od Duška chlapská slova o bordelu na Českých drahách a potažmo na ministerstvu dopravy a to už je něco jiného a zaslouží si to pozornosti. To už není jen boj za benefity, ale naplňuje to skutečnou úlohu odborů, aby zaměstnavatel při správě státního majetku nezneužíval svého postavení – třeba i na úkor zaměstnanců. A v tomto případě i na úkor nás všech, kteří dluhy Českých drah budeme mít jako daňoví poplatníci v konečném důsledku na triku, zatímco členům vedení je veselo.

Není se co divit, že se jako mlžná clona v této kauze velice hodí Duškovy tzv.„homofobní“ výroky. Nemám toto slovo rád, protože by se také dalo přeložit jako »strach z člověka« nejen jako »fobie z poruchy sexuální orientace«. Přitom Dušek nazývá některé homosexuály svými kamarády. A nenazývá je bukvicemi, teplouši nebo podobnými běžně používanými hovorovými výrazy, které by se mohly někoho dotknout.

V souvislosti s homosexualitou je meritem Duškova sdělení, že na dráze a potažmo ministerstvu funguje pozitivní diskriminace podle sexuální orientace, která se projevuje jako skutečná diskriminace heterosexuálních odborníků. Zavání to klientelismem a korupčním prostředím, byť platidlem by nebyly peníze. Takto nějak to Dušek i vysvětluje.

Když nebudeme preferovat ani diskriminovat žádnou skupinu, tak jistě by takové falešné pozdvižení nevzbudilo prohlášení, že se někdo v práci obklopuje svými milenkami. Tedy u heterosexuálních šéfů by pobouření nesměřovalo proti tomu, kdo tyto praktiky odhalil, ale proti tomu, kdo je páchá. Pan Dušek jistě není tak hloupý, aby si tato obvinění vycucal z prstu. Nakonec dá se to lehce zjistit. Jestli počet homosexuálů přesahuje ve vedení drah nebo ministerstva 4%, veškeré rozhořčení by se ukázalo falešným.

Asi by nebylo normální, kdyby v jakékoliv firmě preferovali prsaté blondýny nebo plešaté chlapy. Kdyby třeba prohlásil, že na chodbě potkává tolik plešatých, že musí nosit svařečské brýle, aby mu nenablýskalo do očí, myslíte, že by to bylo žalovatelné? Z toho pohledu beru jeho nadsázku o tužkách. Však také Dušek není žádné ořezávátko.

Jen si uvědomte, kolik je vtipů o blondýnách, policajtech, Skotech, Židech a podobně. To už je zakázán i humor a nadsázka?

Věnujme se raději tomu, co Dušek řekl o personálních předpokladech a o hospodaření v Českých drahách. Ukončeme hon na falešný cíl. Nedejme si vnutit nějaké totalitní umlčování, o němž jsem psal včera: http://streit.blog.idnes.cz/c/127396/Fasismus-zmutoval-z-nacionalniho-do-multikulti-havu.html.

Dokonce i železniční odbory včera ustrašeným vyloučením Duška z vyjednávání promarnily příležitost, aby jejich protesty nabyly věcné podstaty a smyslu. A žaloby potrefených hus budou doufám odmítnuty. Při praní tohoto špinaného prádla se doufám také dozvíme i podstatu, proč České dráhy jsou nahoře fuj, dole fuj a ve vedení huj.

 

Autor: Dušan Streit | úterý 9.3.2010 10:46 | karma článku: 39,41 | přečteno: 4025x
  • Další články autora

Dušan Streit

Může zákeřný lhář Pavel Machaček beztrestně pomlouvat?

Jeho chování a podlé lži už překračují míru, co si musím nechat od nějakého zakomplexovaného rýpala líbit. Překračuje to už únosnou hranici a je to na hraně trestného činu pomluvy.

25.2.2014 v 11:42 | Karma: 5,77 | Přečteno: 829x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Cenzoři na blozích iDnes, děláte to špatně

Za „užitečného idiota“, sračku nebo prdel - výmaz, za sprostou pomluvu nebo podlou urážku - nic. Útoky „ad hominem“ na autora nevadí. Nebere se v úvahu kontext tvrdší odpovědi, jsou ponechávány provokace nebo vyložený stalking, ale odpověď autora ve stylu, „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“, je zcenzurována.

24.2.2014 v 15:29 | Karma: 7,23 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Vyrůstají stále noví hlupáci

Ani za komunistů nebyli jen prospěcháři a šíbři. Kromě mlčící - nebo umlčené - většiny však se režim opíral také o zapálené komunisty a svazáky, kteří tu pokryteckou a utopickou ideologii nadšeně „žrali“. To oni dělali stafáž tomu marasmu.

24.2.2014 v 14:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 2953x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Tymošenková prezidentkou? Výsměch právu, idejím i mrtvým

Čeho Ukrajina dosáhla? Místo zloděje Janukoviče chce být prezidentkou mega zlodějka Tymošenková. Stojí ten rozbitý Kyjev, rozvrácený stát a desítky obětí za to? Stane se Ukrajina součástí západní civilizace? Zlepší se ekonomická situace obyčejných lidí?

23.2.2014 v 20:21 | Karma: 47,69 | Přečteno: 19614x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo

Dnes budu stručný. Je tak průzračné, kdo vyvolal a je zodpovědný za masakry na Ukrajině, že pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, tak zaslepenost je tím nejshovívavějším hodnocením.

21.2.2014 v 10:04 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4169x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...