Zastavte štvanici na Duška – není žádné ořezávátko!

Protože k dobrým mravům začalo patřit vyjadřovat se ke kauze „Dušek“, nechtěl jsem se toho původně zúčastnit. Ale protože štvanice nabyla obludných rozměrů, musím se ho zastat.

A to jsem ten poslední, kdo by s odboráři jinak sympatizoval. Ale tady zazněla od Duška chlapská slova o bordelu na Českých drahách a potažmo na ministerstvu dopravy a to už je něco jiného a zaslouží si to pozornosti. To už není jen boj za benefity, ale naplňuje to skutečnou úlohu odborů, aby zaměstnavatel při správě státního majetku nezneužíval svého postavení – třeba i na úkor zaměstnanců. A v tomto případě i na úkor nás všech, kteří dluhy Českých drah budeme mít jako daňoví poplatníci v konečném důsledku na triku, zatímco členům vedení je veselo.

Není se co divit, že se jako mlžná clona v této kauze velice hodí Duškovy tzv.„homofobní“ výroky. Nemám toto slovo rád, protože by se také dalo přeložit jako »strach z člověka« nejen jako »fobie z poruchy sexuální orientace«. Přitom Dušek nazývá některé homosexuály svými kamarády. A nenazývá je bukvicemi, teplouši nebo podobnými běžně používanými hovorovými výrazy, které by se mohly někoho dotknout.

V souvislosti s homosexualitou je meritem Duškova sdělení, že na dráze a potažmo ministerstvu funguje pozitivní diskriminace podle sexuální orientace, která se projevuje jako skutečná diskriminace heterosexuálních odborníků. Zavání to klientelismem a korupčním prostředím, byť platidlem by nebyly peníze. Takto nějak to Dušek i vysvětluje.

Když nebudeme preferovat ani diskriminovat žádnou skupinu, tak jistě by takové falešné pozdvižení nevzbudilo prohlášení, že se někdo v práci obklopuje svými milenkami. Tedy u heterosexuálních šéfů by pobouření nesměřovalo proti tomu, kdo tyto praktiky odhalil, ale proti tomu, kdo je páchá. Pan Dušek jistě není tak hloupý, aby si tato obvinění vycucal z prstu. Nakonec dá se to lehce zjistit. Jestli počet homosexuálů přesahuje ve vedení drah nebo ministerstva 4%, veškeré rozhořčení by se ukázalo falešným.

Asi by nebylo normální, kdyby v jakékoliv firmě preferovali prsaté blondýny nebo plešaté chlapy. Kdyby třeba prohlásil, že na chodbě potkává tolik plešatých, že musí nosit svařečské brýle, aby mu nenablýskalo do očí, myslíte, že by to bylo žalovatelné? Z toho pohledu beru jeho nadsázku o tužkách. Však také Dušek není žádné ořezávátko.

Jen si uvědomte, kolik je vtipů o blondýnách, policajtech, Skotech, Židech a podobně. To už je zakázán i humor a nadsázka?

Věnujme se raději tomu, co Dušek řekl o personálních předpokladech a o hospodaření v Českých drahách. Ukončeme hon na falešný cíl. Nedejme si vnutit nějaké totalitní umlčování, o němž jsem psal včera: http://streit.blog.idnes.cz/c/127396/Fasismus-zmutoval-z-nacionalniho-do-multikulti-havu.html.

Dokonce i železniční odbory včera ustrašeným vyloučením Duška z vyjednávání promarnily příležitost, aby jejich protesty nabyly věcné podstaty a smyslu. A žaloby potrefených hus budou doufám odmítnuty. Při praní tohoto špinaného prádla se doufám také dozvíme i podstatu, proč České dráhy jsou nahoře fuj, dole fuj a ve vedení huj.

 

Autor: Dušan Streit | úterý 9.3.2010 10:46 | karma článku: 39,41 | přečteno: 4025x