Z Brusele nepřichází komunismus, ale něco horšího - úpadek

Komunismus nemůže přijít, stejně jako nikoho nemůže odnést čert. Utopie ani bájné bytosti neexistují. Mi stačí v Bruseli Barroso a u nás Kalousek – oba bezpáteřní pragmatici s finančními kruhy v zádech.

 

Ani jeden ve skutečnosti nevyznává pravicové hodnoty, jen se jim někdy hodí egoismus kapitalismu, ovšem bez volné soutěže, a zároveň dirigismus socialismu, ovšem bez limitů bohatství u vyvolených. Tenhle režim mimo veškeré tradiční ideologie - doprovázený politickou „korektností“, multikulturalismem, environmentalismem a snahou o nový světový řád ovládaný elitáři - jsem nazval sociokraturou.

A finanční kruhy zavelely: »DOST BYLO ÚSPOR!« (jim přece vyhovuje závislost předlužených států, firem i osob)!“ a »ZVYŠTE DAŇE!« (to je přece plošná metoda, která tyto peníze předisponuje prostřednictvím předlužených států k těm nejbohatším).

Tyto povely jako převodová páka přenesla Evropská unie na své členy. Všimněte si, že se nechová jako mezistátní organizace poslušná a konající v zájmu svých zřizovatelů, ale jako protektor, který udílí instrukce. Připadá mi to, jako by akciová společnost vydávala příkazy oběžníkem svým akcionářům, a to i mimo valné hromady (říká se tomu „per rollam“).

Servilní politici, kteří jakmile usednou do vlády nebo parlamentu, najednou zapomenou, že pravicové hodnoty vyvěrají ze suverénních států, tyto pokyny horlivě plní, přestože nemají zatím legislativní závaznost. Nakonec před volbami se to hodí; jak utrácení, tak zdanění „kapitalistů“.

A tak Kalousek s Nečasem (řazeno podle vlivu) klidně opustí svou vlajkovou loď „rozpočtové odpovědnosti“ a klidně si to rozdají se svými předchůdci Špidlou („zdroje jsou“) a Paroubkem („státní dluhy se neplatí“). A takoví to byli dosud pseudopravicoví bouráci! Zůstane však po nich jen díra v prvním pilíři, zkrachovalý druhý pilíř a těžce poškozený třetí pilíř důchodové „reformy“. Zapomenou nesmíme ani na rozeštvání společnosti a zadlužení ještě našich nenarozených vnuků církevními „restitucemi“.

Tak tomu se říkalo »výdobytky«. Aby toho nebylo málo, prezident Zeman se přidal k šílenému nápadu Evropské unie zvýšit korporátní daně na 25%. Asi někdo v Bilderbergu usoudil, že té Evropě je třeba dát ránu z milosti. Už dnes není EU konkurenceschopná kvůli nižším výrobním nákladům v Asii a státech BRICS. Byrokracii raději nesrovnávejme. Takže to poslední, co EU potřebuje, je zvýšení daní.

Ale co dělat. Až do hořkého pádu budou zvýšené daně potřeba k udržení té nekromašinérie ještě chvíli v chodu. Všimne si někdo, že už je zařazena zpátečka?

 

PS Pro ty, kdož nečetli, aktuálně doporučuji k tématu docela ilustrativní článek: "Internacionalista z ODS mě nařkl ze snění o návratu komunistů". 

Autor: Dušan Streit | středa 12.6.2013 12:03 | karma článku: 37,18 | přečteno: 1907x