Vyšší bytost dává ruce pryč od Paroubka

To nemůže být náhoda. V té gradaci vidím vyšší moc: Paroubek seje lži a nenávist, Paroubek sklízí vejce, nadchází čas smažení vaječiny. Přijde hned poté katarze u voleb?

 

Mnoho uměřených lidí - i těch, co Paroubka nemají rádi - se vyjadřuje, že vajíčka nejsou argument. Argument jistě ne, ale vzkaz ano. Každé společenské hnutí musí mít svůj spouštěcí mechanismus. Jde o tu pověstnou kapku, která probudí veřejnost z letargie. Díky za to, že se vajíčka ujala - ne jako výtržnost a exces, ale jako symbol protestu.

Také tito lidé korektně tvrdí, že lepší je přijít k volbám. Samozřejmě, ale jde tady o tu chronologii. I Paroubek ví, že před volbami je třeba vést předvolební kampaň. Dokonce si najal k vymývání mozků i americké experty doprovázené zpívající blondýnkou. Strany jsou ochotny za tyto kampaně utratit desítky miliónů korun.

Vajíčka jsou v tomto srovnání velice laciná, levnější než rajčata. Ale jde tady především o symboliku, že marťany ze sebe udělat nenecháme. Jde nejen o symbol odporu, ale i zárodku něčeho nového, o jarní poselství, které by před volbami mohlo vyvrcholit happeningem smažení vaječiny místo předvolebního guláše.

Nevinné vajíčko zároveň strhlo Paroubkovi masku rozvážného pantáty, do níž se nepříliš úspěšně v poslední době stylizoval. Jeho kopání do vajec, temné výhružky lidovou odvetou, najatí násilníci v černých brýlích, výzvy policii a dokonce předsedovi vlády, když agresorem proti svobodě pohybu a slova jsou jeho pohůnci, nám dává možnost být předem varováni před uchopením moci takovými autokraty.

Myslel si, že už si může dovolit všechno. Když mu vyšly zdravotní poplatky jako téma krajských voleb, domnívá se, že z nás může dělat stále větší hlupáky. Jako téma evropských voleb nastolil daňovou progresi, třinácté důchody, rodičovské příspěvky, šrotovné a jiné JISTOTY finančního předlužení. Dovolil si dokonce jako symboliku, do jaké Evropy nás chce integrovat, nasadit na první místo své kandidátky bývalého komunistu a Stalinova pohrobka Jiřího Havla. Necháme si nasrath na hlavu?

Závěrem chci vyzvat všechny, hlavně ty mladé, kteří se masivně zapojují do vajíčkové revolty, aby přišli k volbám! Tam se odehraje skutečně to nejdůležitější dějství. Dejte protestní hlas proti Paroubkovi, stran na výběr je dostatek! Po dvaceti letech od sametové revoluce, navíc v době krize a tuhé integrace, přichází skutečně zlomová chvíle.

 

Autor: Dušan Streit | středa 27.5.2009 12:01 | karma článku: 42,64 | přečteno: 5355x