Vyděrač Paroubek mě přesvědčil: budu volit „stupidně“

  Odpornější než zhrzený Paroubek (viz jeho „únorový" projev po minulých volbách) je  jen Paroubek v eufórii.

 

Hrdě se hlásím k tomu, že půjdu volit v druhém kole do Senátu „politicky stupidně" a budu o tom přesvědčovat všechny potenciální voliče, i ty, kterým by se třeba k volbám nechtělo. Štít proti nabubřelosti Paroubka však je prvořadou prioritou pro demokracii samotnou.

To říkám jako volič, který v krajských volbách ODS kvůli Topolánkovi nevolil. Ale na oranžové katastrofě jsem se také volbou neparlamentní strany přímo nepodílel. Paroubka do sedmého nebe však vyneslo jen 14% voličů (36% ze 40% zúčastněných). Doufám, že se teď těch 86% vzpamatuje a nevylučuji ani úlek těch rozumnějších voličů ČSSD. Proč?

- Paroubek už stačil urazit voliče ostatních stran, když volbu proti ČSSD nazval politickou stupiditou.

- Paroubek už vydírá lidovce, aby za místa v krajských koalicích potopili vlastní koaliční vládu.

- Paroubek sliboval v krajských volbách změny vládní politiky, čímž voliče mátl a působil na jejich nízké pudy.

- Rath se začíná chovat jako prase v žitě, nad nemocnicemi už chrochtá. Bývalý komunista a současný šibal Palas s byzantskými choutkami už obhlíží, co by kde urval. Tohleto mohli volit sociálně smýšlející voliči? Jen z neinformovanosti.

- Za všecny kandidáty do Senátu bych jmenoval mstivého, nesnášenlivého kariéristu Drymla, felčara, který ke svému zviditelnění zneužíval těžce nemocných pacientů rakovinou k propagaci neuznané metody devitalizace.

- Jen na dokreslení, hlavně pro levicové voliče uvádím, jak v ústeckém kraji po volbách dopadl lídr ČSSD Foldyna. Byl zneužit jako vábnička pro některé voliče a přes volební úspěch byl po volbách vyšachován z dalšího vyjednávání. Asi proto, že je to autentický levičák, který by kraj nebral jako kořist.

Dalším důvodem, s nímž by se mohli ztotožnit i někteří levicoví voliči, by bylo zablokování vlastizrádné Lisabonské smlouvy Senátem. Ani volbou senátních kandidátů ODS to nebude jisté, nicméně naději v této osudové záležitosti je třeba udržet při životě.

Tady se musím dotknout zase provařeného tématu, že Topolánek úplně ztratil soudnost. On část svých voličů odradil tím, že neplnil euroskeptický program. A opravdu jen v zatemnění mysli si po svém výprasku mohl mezi dvěma koly senátních voleb pozvat právě německou kancléřku Merkelovou. To už se opravdu mohl líbat s Posseltem nebo s Pötteringem. Ale budu velkoryse přehlížet konání takového ztracence a půjdu do senátních voleb volit kandidáta ODS.

Nevím totiž, zda bych vydržel naparování Paroubka i po senátních volbách. Jeho spokojenost je v nepřímé úměře s nadějí, kterou vkládám v tuto zemi.

 

Autor: Dušan Streit | úterý 21.10.2008 10:26 | karma článku: 38,95 | přečteno: 3806x