Vondra ven? Jistě. Hned za Kalouskem

Jestli je někdo ve vládě dinosaurus, který však ne a ne vyhynout, je to především Kalousek. Z KDU-ČSL si přinesl úskočnost hada, avšak s devíti životy jako kočka. Když mu šlo o všechno, zradil i hadí doupě a nastrčil před sebe fosílii ještě starožitnější - Schwarzenberga.

 

O Vondrovi kvůli kauzám ProMoPro i neadekvátnímu zásahu v ČT je zbytečné se vyjadřovat. Dostatečně jsem to rozebral zde. Ale dokud Kalousek nezmizí z vlády a nejlépe i z politiky, možná by bylo užitečné, aby Vondra Kalouskovu nekolegialitu (eufemismus pro proradnost ) a svou pochopitelnou odplatu (eufemismus pro nenávist) přetavil do rozkrytí všech lumpáren, které na ministerstvu obrany zanechali Kalousek s Bartákem.

Miroslav Kalousek byl v letech 1993 zodpovědný za ekonomickou stránku zakázky nákupu padáků VTP-100 od firmy Anex Cirus, o rok později dokonce za rozšíření této zakázky o další – nevhodné! - technické řešení se záložním padákem. Po smrtelné nehodě byly ke škodě daňových poplatníků tyto padáky v roce 1998 zakázány.

Svůj byt nabyl Kalousek přes manželku tak, že po smrti svého zavražděného švagra Kašáka, který byt vlastnil, se vynořila u Kalouskovy manželky směnka v hodnotě bytu (6,5 mil. Kč), na základě kterého vdova byt převedla na Kalouskovy. Údajný Kašákův vrah následně spáchal údajnou sebevraždu. Kašákův syn (Kalouskův synovec) zase zahynul u dopravní nehody s podivnými okolnostmi (tělo se našlo kilometr a půl od nehody).

Může to být shoda nepříznivých okolností. Ale jisté je, že kauza bytu smrdí buď praním špinavých peněz, jak se domnívá analytik BBC Daniela Kaiser, nebo je na hraně daňového úniku (daň darovací či dědická?), což by těžko jinému prošlo. Také by bylo třeba vysvětlit, za co byla vystavena směnka, která nemohla mít zdroj v Kalouskově oficiálním příjmu.

A zmiňovat se o vazbách Kalouska na zbrojařského magnáta Hávu by bylo nošením dříví do lesa. Ale nenechme se mýlit, všechny ty "boje" skupin na Ministerstvu obrany jsou v režii zbrojařů a jejich zájmů. Vděčnost se předpokládá.

Když se Kalousek postavil do čela kritiků Vondry, je to nejen farizejství, ale i drzost nejvyššího stupně. Jako když zloděj volá, chyťte zloděje. Zdá se mi, že selhal jeho politický instinkt teď raději držet ústa.

Ano, Vondra by se měl poroučet. Hned za šíbrem Kalouskem. Schwarzenberga a Drábka ať vezmou s sebou.

 

 

Autor: Dušan Streit | pátek 25.3.2011 11:43 | karma článku: 40,29 | přečteno: 4260x