Vládnou nám absolutní diletanti. Lidé, zadlužujte se!

Euro se řítí jako utržený vagón vstříc hyperinflaci. Nebo bude měnová reforma? To vše se nemůže zastavit ani před korunou.

Euro hoří

 

Před dvěma a půl roky jsem napsal „Pitomci už věští konec krize“, o půl roku později ještě „Tu krizi si budeme muset ještě řádně vyžrat“. Měl jsem pravdu. A bude hůř.

Kupovat dnes Kalouskovy dluhopisy na směšný pevný úrok je nejen morálně vadné, ale i velmi neprozřetelné. Lepší je se na onen pevný úrok zadlužit. Kalousek chce – a nejen on a nejen v Česku – zaplatit dluhy inflací. Oni se to sice brání přiznat, bublinu tlačí před sebou a odsouvají den zúčtování rádoby za horizont své odpovědnosti, ale finanční zákonitosti se nekonečně dlouho potlačovat nedají.

Dluhy jsou dnes totiž nesplatitelné, jak jsem nedávno napsal v článku „Barroso chce oloupit mrtvolu, na niž banky pobírají důchod“. Není možné to ošidit tím, že se „tisknou“ nové nekryté peníze. Ony dluhy nezakryjí, pouze rozředí do našich finančních aktiv. Už dnes jsou měny navázané na euro a dolar znehodnoceny. Že inflace ještě viditelně neochromila naši koupěschopnost, je dáno jen bezradnou zpupností politiků, která problémy jen akumuluje a stejně je jen otázkou času, kdy se to vymstí.

Bezradnost dokumentuje chování Merkelové. Ještě nedávno v EU proběhly zátěžové zkoušky bank s optimistickými závěry, že je řecké dluhy neohrožují. Doslova za pár měsíců přišly vážné problémy (nejen francouzsko-belgické banky Dexia) a vystřízlivění do syrové reality, kdy Merkelová ztratila původní optimismus všech diletantů a najednou volá po rychlé rekapitalizaci bank. Jde samozřejmě o nalévání nekrytých peněz nezodpovědným investorům z daní občanů. Aspoň opět na vlastní oči vidíme, jací hlupáci nás chtějí téměř násilím dotlačit ke „světlým zítřkům“.

A tak není jiné pomoci než se zbavovat peněz, investovat, nakupovat nemovitosti, případně komodity a umělecká díla nebo se zadlužovat. Jinak nás ti euro-experti okradou. A nic na tom nemění, že to není jen evropský problém.

 

PS Příštím šéfem Evropské centrální banky se má stát italský bankéř. Jen mě napadlo, proč nevybrali rovnou Řeka :-)

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 7.10.2011 12:02 | karma článku: 38,96 | přečteno: 5309x