Vítězem českých voleb se stal Sarkozy

Lidé nevědí, o čem hlasovali. Jinak by se museli třást hrůzou před vlastní volbou.

 

Člověk, který hlasuje v krajských volbách proti poplatkům u lékaře, a v Senátních volbách proti zdražování, by se měl  vzdát hlasovacího práva.

A tak se stalo, že chudí volili bezskrupulózní zbohatlíky typu Ratha, Drymla a Palase. Poctiví lidé, kterým leží na srdci bezpečí, volili stranu vedenou člověkem, který je prostřednictvím svých přátel, neváhajících použít násilí včetně střelby, napojen na mafii. Nevadí jim ani to, že když už se přežírají na opulentních setkáních, že při tom ještě vyzývavě mlaskají (spory o tom, kdo má u sebe více peněz, okázalý pohřeb). Ti voliči nepociťují, že si z nich někdo dělá blázny?

Nechápu ani to, že když už nezabraly argumenty, neodradil voliče Paroubkův růžový svetr, dmoucí se na jeho břichu.

Největší radost z naší hlouposti by měl mít Sarkozy. Ten, opojen současnou mocí, se už třese na její legitimizaci a institucionalizaci. V krizi nachází dobré záminky, jak zvýšit svou moc i bez Lisabonské smlouvy. Dávno už je zapomenuta jednomyslnost. Malé státy se buď podvolí, nebo neodolají výhrůžkám. Že by mohly něco zablokovat jen proto, že ve smlouvách je zatím zakotveno jednomyslné rozhodování (a tedy právo veta), tak to je dnes nepokrytě už jen k smíchu.

Proč o tom píšu? Protože stejně krátkozrace jako sociálně slabý volič za sebe zvolil sociálně demokratické naboby, tak oni zase v Senátu otevřou prostřednictvím ratifikace lisabonského podfuku dokořán dveře ztrátě naší suverenity. Bude dovršen nevratný proces, kdy naše volby už napříště ztratí svůj původní smysl ovlivnění jak domácí politiky, tak domácího hospodářství. Uskuteční se diktátorské a levičácké Sarkozyho vize.

Budeme volit napříště jen lidi, kteří se budou umět přiživit na onom několikastupňovém přerozdělování. Všechno důležité bude rozhodovat nějaký samozvaný Sarkozy z Francie nebo Německa, doma budou vládnout a udržovat „pořádek" hospodářské mafie.

Zastupitelská demokracie nám zůstane jen ve věcech, které dnes upravují obecní vyhlášky. I když tak "zásadní" věci, jako regulaci prostituce, venčení psů nebo zákazy konzumace alkoholu nám Brusel asi nenechá.

Autor: Dušan Streit | sobota 25.10.2008 17:36 | karma článku: 32,97 | přečteno: 2711x