Víte, proč mi vadí Ztohoven?

Nepřipojuji se k odsudkům, kterak naši politici mají právo na své soukromí před lůzou zneužívající jejich prozrazená telefonní čísla.

Vy mně taky... A přeji vám spravedlnost!

 

Nejde jen o to, že i každý z nás dostává na soukromá čísla zprávy a nabídky, o něž nestojí. V tom až taková tragédie není.

 

Politici však zvolili, že budou osobami veřejnými, že tedy určitou část svého soukromí za své nepochybné výhody ztratí.

 

Akce Ztohoven se mi tentokrát jeví naopak jako vtipná. Já sice volat ani psát nebudu, ale dobře politikům tak. To je to nejmenší, co se jim mohlo stát.

 

Jejich nemravné a arogantní jednání napříč všemi politickými funkcemi vyvolalo, že už nemají chuť říct jim něco od plic jen frustrovaní jedinci, ale i jinak mírumilovní občané. Současní politici si zahrávají s českou holubičí povahou.

 

Určitě nebudu plakat třeba nad prozrazením Kalouskova „soukromého“ mobilu. Nakonec je velmi pravděpodobné, že mu jej platíme z veřejných peněz.

 

Tak proč mi vadí akce Ztohoven? Protože naplano vybíjí emoce lidí. Berou do ruky mobil, místo aby vzali – aspoň symbolicky – do ruky něco pádnějšího a nahnali politikům přinejmenším strach, že budou hnáni ke zodpovědnosti.

 

Jestli se nám nepodaří ty politiky utržené z řetězu umravnit - a nespočívá to ve výměně „pravice“ za „levici“ -, tak se podívejme přes hranice: Ve Španělsku už musela policie střílet gumovými projektily proti nespokojeným davům. O Řecku ani nemluvím, ačkoliv jsme k němu udělali mnohamiliardový krok církevními „restitucemi“.

 

V Polsku se zatím podařilo zastavit pokračovatele Breivika, který chtěl vyhodit do vzduchu parlament i s prezidentem. Nesměřujeme k tomu? Jestli si politici tuto hrozbu neuvědomují, mají v hlavě sto hoven.

 

Pro ty, kdo nečetli, doporučuji svůj předchozí dnešní článek: „Falešný a prázdný? Bohužel i Klaus!“.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 23.11.2012 15:13 | karma článku: 31,52 | přečteno: 2621x