Vedou mezi Schwarzenbergem, Bursíkem a Johnem Havlovy temné nitky?

Zase „slyším trávu růst“. Zdá se mi, že Václav Havel nikdy nedá pokoj. Že konspirativně rozpřahuje své spáry, v nichž svírá kýčovité srdce, nad značnou částí politického spektra.

Jak dopadl Topolánkův experiment s modrým srdcem je zřejmé. Když ODS na tento symbol lži a zrady začala doplácet, Havel se od ní odklonil. Účel byl splněn a kdo čekal opak, nebyl jen naivní, ale i hloupý. Propojení salónních intelektuálů s furianty typu Topolánka a cynickými pragmatiky typu Řebíčka nemohlo fungovat.

Havel dosáhl svého. Aby svůj vliv ještě zvýšil, přesunul na politické mapě svého "kancléře" Schwarzenberga od „zelených“ k lidoveckým renegátům, již si říkají bůhvíproč TOP09. Zase zabil dvě mouchy jednou ranou. Oslabil lidovce s jejich vazbou na jižní Moravu a konzervativní hodnoty. Snahou je oslovit Prahu a pravicovou část spektra.

Levicovou falangu má přece ve Straně zelených. A tam Bursík v nejlepších havlovských tradicích předvádí, jak se ve jménu oné falešné „pravdy a lásky“ lavíruje v politice: Ušlechtilé kecy na jedné straně a osobní zájmy své a Biokáči Jaujau na straně druhé. Zrada předsedy vlastní strany je pod rozlišovací úrovni morálky tohoto okázalého „slušňáka“. Jak jsem již uvedl, je hoden svého guru.

Nápad na tento článek jsem ale dostal až tehdy, když jsem si přečetl, že stranu Věci veřejné podporuje Zdeněk Svěrák, který s Rumlem a třeba Holubovou v roce 2000 tolik podporoval spacákovou stávku v České televizi "za autory a umělce bohatší". No jo, Radek John je také autor, navíc vyhozený z konkurenční televize.

A došlo mi, že John je obdobný typ „hodného chlapce“, pokud se ovšem netýká jeho samotného. Kritizovat rodinné poměry by nebylo korektní, ale sedm let utajená dcera, to je tedy síla. Raději ještě poukážu na jeho strojený altruismus, který se projevoval tak, že přes firmu S & J - MEDEA KULTUR a ORA PRINT dobře profitoval na veřejných zdrojích (VZP, České lesy ap.). To vše v době, kdy jako investigativní autor Novy byl ve střetu zájmů. Opravdu je to tedy člověk, který má pro boj s korupcí všechny předpoklady – hlavně žaludek.

Podezření o havloidní straně se mi potvrdilo, když jsem se na ni podrobněji podíval. Jsou tam členové nebo i sponzoři původem z SNK-ED. Další jméno, jehož synonymem je zrada, navrhovali dokonce za eurokomisaře a nyní do vlády: Josefa Zieleniece. S nimi je spojen i Klausův protikandidát a pseudointelektuální tlučhuba Jan Švejnar. Prostě jde o kliku na straně Havla proti konzervativní pravici.

Potvrdilo se mi to, když jsem prošel program Věcí veřejných. Jen namátkou: Samozřejmostí je podpora Evropské unie. Další věcí, již by voliči neměli opominout, je vyrovnání s církvemi. A kromě líbivých a havlovsky nicneříkajících laciných proklamací mě tam upoutala už jen jediná věc, a to návrh spojit ministerstvo obrany a vnitra. Takže státní správa má být vybanena asi rovnou tanky. A pokuty budou vybírat po vzoru ČEZ veteráni z vojenských misí. Pecina by měl radost. Ostatně i ze žvástů o protikorupčních nástrojích, jako je agent provokatér.

Když to všechno sečteme, tak se nemohu ubránit dojmu, že se Václav Havel vrací oknem. Tento rozklad pravice nejvíce svědčí Paroubkovi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 11.2.2010 14:14 | karma článku: 34,33 | přečteno: 3270x