Válka volů

To není nadávka ani vulgarita, ale metafora neplodnosti a politické impotence. Jedna strana nesmiřitelné koaliční bitvy vyděračů prostě dnes bude za voly. Certifikované. Což nevylučuje, že případný vítěz na tom nemusí být lépe.

 

O Nečasovi a jeho – spíše Kalouskově – straně v parlamentním předvádění svalů jsem psal včera v článku: „Premiére Nečasi, vyděrač musí mít koule“. Těžko mít svaly bez testosteronu, takové atrapy se nikdo nezalekne.

Nebo budou za voly rebelové tím, že po silných slovech ustoupí? Už obětovali dědečky a babičky. Může jím někdo věřit jejich ideovou motivaci a čistotu? Samozřejmě, že ne. Jméno intrikána Tluchoře a vyžírky Šnajdra jsou toho dostatečnou zárukou.

Určitě jde o osobní zájmy a pozice, o uraženou ješitnost, o zviditelňování, o pomstu, o snahu získat korupční prostor nebo beztrestnost. Také jde daleko více o církevní „restituce“, o VZP, IZIP, dostavbu Temelína, kauzu CASA a bůhví co ještě než o jednoprocentní zvýšení DPH.

Verbální stanoviska byla tak vyhraněná, že by se mohlo zdát, že je to buď, anebo. Že prostě jedna strana dosáhne svého a ta druhá bude za voly. Zcela vylučuji, že tím zásadovým vítězem, který zvítězí argumenty a pevností postoje, by mohl být Tvarohový Péťa alias Suchý Hadr Nečas. Pokud tedy „nezaplatí“ renegátům za to, že jej ještě chvíli nechají potácet se v pozici fiktivního šéfa této děsivé Kalouskovy vlády.

Možná, že to jednoprocentní navýšení DPH, které žádné peníze státu stejně nepřinese, by mohlo být takovým předmětem licitace a úlitby prezidentovi. Možná něco jiného. Pak by se vlk nažral a koza zůstala celá. Všichni volové by se pak bili v prsa jako vítězové, kteří se zachovali zodpovědně.

A víte, kdo by v případě, že by tato vláda setrvala, byl za voly největší? No přece my všichni, kteří si to necháváme tak dlouho líbit!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 6.9.2012 10:03 | karma článku: 28,29 | přečteno: 2655x