To snad uznáte, že Paroubek »B« nemůže být předsedou sněmovny

Socani často koaliční partnery ODS titulují jako ODS B resp. C.  Má to logiku jen částečnou, protože se nestává, aby béčko s céčkem konkurovalo áčku nebo mu dokonce ubralo body.

Zato Zaorálek jako béčko Paroubka je plně výstižná metafora!

Paroubek utrpěl Pyrrhovo vítězství, z něhož se bude vzpamatovávat jako řadový poslanec. Doplatil na svou politiku „proti všem“ s výjimkou potřebného komunistického krytí. Bylo by zcela iracionální, aby tento efekt voleb byl zastřen, překryt a kamuflován jeho duchovní karikaturou (Zaorálkem).

Co si Paroubek nadrobil, to má. A Zaorálek není žádná vlaštovka s bělostnými křídly, která by zvěstovala jaro v ČSSD. Jeho „křídla“ jsou řádně ušmudlaná čvachtáním v Paroubkově stoce až fekálního charakteru. A nepamatuji si, že by se Zaorálek kdy od Paroubka, jeho slov a činů distancoval.

A tak v intencích Paroubkova „válcování“ oponentů by měl i Zaorálek pochopit, že je pro vedení sněmovny Parlamentu České republiky „persona non grata“. Jestli se stane místopředsedou sněmovny, měl by to považovat za velkorysou nabídku koalice.

I tak se ovšem divím B. Sobotkovi, že nominací takového „neosaura“ dává za pravdu mému předchozímu článku, že personální fixace ČSSD v dobách, které volbami právě skončily, je pro tuto stranu i jejího úřadujícího předsedu signifikantní.

Přečetl jsem si nesmysl, že to je sponzor Bakala, který „zařídil“, že Zaorálek nebude předsedou sněmovny. Je to absolutní hloupost, protože Bakala nebude jediným, kdo z toho bude mít radost. Taky se mezi ně počítám.

Zaorálka nečiní kompetentnějším ani to, že má v případě Bakaly pravdu (nepravomocně i soudem potvrzenou). U něj se totiž jedná o pozdní lítost a starostlivost o postavení nájemníků bývalých OKD. Však to byla sama ČSSD, která Bakalovi nemravně OKD i s bytovými domy přihrála. A Zaorálek si z toho farizejsky udělal předvolební téma (blíže zde).

Když zapomenu na všechno, co bych Zaorálkovi ještě mohl věcně vyčítat, tak pro mě je dostatečným důvodem i to, že to byl on, koho musel mít Paroubek na mysli, když se pasoval na nejlepšího debatéra v zemi. Měl by totiž pravdu jen tehdy, pokud by tady žili pouze samí Zaorálci. A tak zlé to zase ani v parlamentu, který by si přece jen takového »jako« předsedu nezasloužil, není.

 

Autor: Dušan Streit | středa 23.6.2010 14:30 | karma článku: 37,13 | přečteno: 3005x