Švejnar a Fischer – předskokani Schwarzenberga

Jde o stejné hnízdo pravdolásky, která je natolik vyčpělá, že by osamocený kandidát neměl šanci. A tak se stal prvním vodičem Švejnar. Po odběhnutí prvního kola převzal tuto úlohu Fischer. Možná ani sám netušil, že finišovat za něj bude jiný.

Kdo volí Karla, volí Kalouska!

 

Byla to média v zahraničních rukou, která proti Zemanovi nasazovala jednoho kandidáta po druhém. Schwarzenberga nechávala šetřit síly v závětří. Jak je vidět z mých článků před volbami, tuto lest jsem prohlédl a vzal jsem si na mušku přímo finišmana.

 

Zaplacená média a obří kampaň na sociálních sítích pak doslova vymývaly mozky. Z voličů se staly objekty této manipulace. Chápu sice mladé, že jim nekonvenuje buranství Zemana, ale měli by se zamyslet, zda ta tolik omílaná „noblesa“ Schwarzenberga jde dohromady s rolí fámula Kalouska (doma) a Bilderbergu (venku).

 

Je to jen slupka opřená o aristokratický původ. Zajímavé, kolik lidí podlehlo tomu atavismu z těch, kteří jinak posuzování člověka podle rodičů a předků odmítají. Takový Martin Komárek je toho dobrým příkladem.

 

Chtějí tito lidé opravdu volit ekoenergie, církevní „restituce“, změnu druhého pilíře ze zaručeného na nezaručený, zvyšování daní, euro a garance eurozóně? A to nemluvím o politické „korektnosti“, environmentalismu, genderismu a podobně, kde je Zeman přece jen vlažnější.

 

Tito lidé by si měli uvědomit, že Češi pořád ještě ve srovnání s „vyspělou Evropou“ mají o co přijít. Naše svobodomyslnost už v mnoha zemích vzala zasvé. Z „korektnosti“, multikulturality a alarmismu se stal globální nástroj spoutávání svobod občanů. Kdo zná poměry v zahraničí, nemůže přece tento aspekt globalizace nevidět. Proč u nás cizinci ze Západu hledají mnohokrát „asyl“? Ne proto, aby vstoupili do stejné řeky...

 

Možná, že Schwarzenbeg je správný chlapík, nevím. Na pivu jsem s ním nebyl. Ale celým životem patří jinam. Patří do světa cizích tradic i zájmů. Jeho „noblesa“ spočívá z velké časti v jeho postavení, pochybně získaném majetku a glorifikaci. Představte si, jaké charisma pro voliče by měl třeba jako lesník.

 

Lidé, zejména vy mladí, vzpamatujte se. Nenaleťte zase. Nedejte se namazat na chleba! Važte si specifik České republiky, opravdu stojí za to je nevyměnit za kosmopolitní bolševismus. Já budu volit se skřípěním zubů Zemana. Opačná alternativa je tak děsivá, že v tomto jediném případě je volba menšího zla opodstatněná. A nezapomeňte na Kalouska, Drábka, Parkanovou, Hegera, Bessera a s nimi spojené škůdce.

 

Ostatně soudím, že Kalousek, který se teď za Schwarzenbergovými zády chechtá, by neměl mít zaručenu prezidentskou milost.

 

Autor: Dušan Streit | pondělí 14.1.2013 12:02 | karma článku: 41,93 | přečteno: 3583x