Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jo no, birokracie. Bohuzel, mnoho lidi si mysli, ze muze kacat do vseho, kdyz uz tady mame to demokracii, ale v velke casti vlastne ani nevi, co ktere odborne termity znamenaji.

Ted si nejsem jist, kdo to napsal ale "Jest demokracie vlada diskusi? Pak bohove, ochranujte republiku!"

Soucasny system je podle me prilis mocensky liberalni, nez aby mohl efektivne a ucelne vladnout.

Velmi casto slychavam nazory a porovnani s RIMEM, Milatany, Kartagem a pod. Musime si ale uvedomit, prestoze se tyto "civilizace" nazyvaly republikami, vzdy v nich vladla pevnou rukou mala cast obcanu, kteri byli peclive vybirani. Neexistovalo nic mocensky vzszho nez senat (vynechme dobu Caesara a dal).

V dnesni dobe se chce kazdy o vsem bavit, vsichni chteji vladnout ale jenom velmi, velmi, velmi mala cast obcanu je toho schopna (Jak je mozne, ze ministrem financi mohl byt clovek pomalu ani ne s vyucnakem a s inteligenci nedozrale tykve? atd. atd....).

Jak rikaval Masaryk "Demokracie je vlada moudrosti, umirnene inteligence a hlavne, hlave zodpovednosti" (neni to presny citat).

0 0
možnosti

Jste "odborník" jak noha. Za trest bych Vám dal "vysázet" kus pole řepky nebo kukuřice, snad byste potom psal o věcech, kterým alespoň trochu rozumíte. Útočit při každé příležitosti na své ideové odpůrce bez racionálních podkladů je starý znak komunistů. Odbornost není třeba, stačí správné ideové pozlátko. V tom jsou skalní klausovci komunistům hodně podobní, proto si s komunisty tolik rozumějí.

6 9
možnosti

J15a22n 85B27u89r94i70a91n

6. 6. 2013 13:30

Sorry, ale právě za těch komunistů se to u nás s řekami "pohnojilo." Je všeobecně známo, že řeky jsou u nás o cca 1/3 zkráceny - narovnaly se a uzavřeli do rovných koryt i mimo města. Výsledkem je, že při povodni je tok vody daleko rychlejší a krajina je schopna zadržet vody méně.

Řešení je vcelku jednoduché - ve městech budovat protipovodňové hráze a prohlubovat koryta řek a mimo zastavěné oblasti maximálně využít pro rozliv povodňové vody (ideální je lužní les). Tím se rozloží odtékání povodňové vody ze současných pár dní na týdny a tudíž v zastavěných oblastech bude hladina vody nižší.

Vámi zmiňované výstavby přehrad řeší tak 20-letou vodu - viz vodní díla na Vltavě.

9 5
možnosti

Naprostá většina řek byla srovnána dávno před komunisty.

3 5
možnosti

Hezké, až se (nedejbože) prosadí váš přístup ke krajině, prakticky bude redukována na zastavěné plochy měst a vesnic, přehrady, silnice, elektrárny, atd. atd.. Nic nenecháte na pokoji, přeci se dá vybudovat a postavit tolik užitečných věcí.. Za peníze, které by stály ty vaše přehrady, by stát mohl s velkou rezervou pořídit v zátopových oblastech protipovodňová opatření jako např. v Praze, a kde by to nešlo nabídnout lidem odkup nemovitostí. To by se samozřejmě netýkalo lidí, kteří si tam postavili domy po r. 2002.

4 7
možnosti
Foto

Nebudu vám ani oponovat, když jste mě vůbec nepochopila.

4 4
možnosti

Mohu posloužit dalším příkladem: Od katastrofálních povodní na Moravě uběhlo už 16 let. Po celou tu dobu se kompetentní místa dohadují, zda na řece Opavě postavit přehradu v Nových Heřmínovech, nebo zda vybudovat suché poldry. Do dnešního dne není ani jedno, ani druhé a obce na dolním toku tak nejsou před víceletou vodou chráněny. Přitom je to jen souhra náhod, že se nedávné velké srážky Jeseníkům vyhnuly. :-/

11 0
možnosti
Foto

Ano, proto píšu, že se to bude opakovat pořád dokola. Odstraní se jen nejhorší následky (ne příčiny), politici se budou fotit v gumácích se strhanými rysy, ale po povodních a hlavně po volbách zůstane všechno při starém.:-/

9 1
možnosti

Kde byste na Berounce postavil přehradu? To by mne fakt zajímalo - kde přesně by měla stát?

3 1
možnosti

Já bych ji postavil třeba v Mokropsech. Je fakt, že Karlštejn by na tom byl jako Orlík a v Berouně by měli dole někteří smůlu, ale v Radotíně by měli klid.

1 1
možnosti

Docela výstižně a pěkně popsané není co dodat.Bohužel, smutná pravda. Ode mne R^.

5 3
možnosti
Foto

Když nás bude víc, snad se časem něco změní. Vám děkuji R^

1 1
možnosti

K34a91r33e36l 93R90o71t53t

6. 6. 2013 8:07

Zapomněl jste na kůrovcem odlesněnou Šumavu. Šumava bez stromů ztratila schopnost absorbovat vodu. Za to může zejména zásah zelených ekoteroristů.

5 5
možnosti

Moc hezke, pane Streite. A vystizne...R^ Omluva, ze pisi bez diakritiky, muj tablet neumi cesky;-(

3 4
možnosti
Foto

Potěšila jste mě i bez háčků a čárek, děkuji R^

0 1
možnosti

Pane Streite, moc hezky napsáno, kama. Jen pan Kula to nějak nepochopil.R^

5 5
možnosti
Foto

Já jsem od něj zvyklý ;-)

Vám děkuji R^

3 2
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...