Schwarzenberg s Kalouskem opět předvedli svou podlost

Odpornější, pokrytečtější, proradnější a prospěchářštější populisté v současné době v naší politice ani neexistují. Nevolil bych sice žádnou parlamentní stranu, ale TOP 09 je unikum hnusu a slizkosti.

 

Upozorňuji na to od samého vzniku této strany odpadlíků, avšak naposled to předvedli jejich dva protagonisté právě nyní v otázce kritizovaných amnestií. Nejdříve totiž Schwarzenberg amnestii chválil (viz zde) a řekl: „Z důvodů přeplněných věznic, a také proto, že v Čechách je ve srovnání s ostatními evropskými státy větší procento lidí odsuzováno do vězení, jsem byl pro amnestii“. Když viděl, jaký odpor veřejnosti amnestie vzbudila, začal obracet a vymlouvat se na neznalost parametrů restituce (zdroj iDnes).

Korunu tomu nasadili, když Kalouska napadlo, že by z toho mohli vytlouci politický kapitál a jménem Schwarzenberga informoval novináře, že TOP 09 navrhne vládě odškodnit občany, kteří amnestií utrpěli škody; řekl: „Pokud se prokáže, že rozhodnutím prezidenta Václava Klause o amnestii byla poškozena některá práva poškozených v příslušném trestním stíhání, měla by vláda najít kompenzační mechanismy“.

Ve stejném vystoupení Kalousek neopomněl podpořit kandidáta TOP 09 na prezidenta a dodal, že má portrét prezidenta Klause, jenž amnestii vyhlásil, stále v kanceláři, ale že se už těší, jak ho vymění za portrét Schwarzenberga, který se o post prezidenta uchází a tento týden se zúčastní přímé volby (zdroj iDnes) A populisticky, devótně a účelově pokračoval, že prezidentskému kandidátovi Schwarzenbergovi podobná problematika „velmi leží na srdci“ (zdroj lidovky).

Včera jsem v článku „Martin Komárek se mýlí: prý skrblík Kalousek...“ dokazoval, že Kalousek je skrblík jen na slabé občany, ale velký grand, pokud se jedná o církve, EU a soukromé fondy. Teď zase by klidně ochudil státní kasu, aby Schwarzeberg získal politické body do volby prezidenta.

I když... Asi dobře vědí, že je to plácnutí do vody a vláda se na ničem takovém v konkrétní podobě neshodne. Ale proč toho nevyužít jako klacku na politické konkurenty, zejména proti ODS, a nevylepšit si tak zadarmo obraz? Schwarzenberga jsem v TV slyšel, že stát by to měl následně vymáhat po omilostněných vinících. Jak? U více než osm let se vlekoucích případů jsou právní nároky, pokud už nejde o trestní stíhání, promlčeny. A pokud stát a jeho soudy po tak dlouhou dobu od podezřelých nic nevymohli, ti jistě už stihli svůj majetek dobře ukrýt.

Klaus udělal chybu a kritizoval jsem jej za to zde a zde. Avšak více než podezřelí tzv. tuneláři mi vadí ty tisíce propuštěných recidivistů, zejména Cikánů, pro něž akt milosrdenství nemá žádný výchovný účinek, protože řádným životem nikdy nežili, žít nebudou a ani to neumějí. Ti, než znovu skončí v kriminále, nám budou znepříjemňovat nebo i ohrožovat život.

A dokud budou po svobodě chodit někteří politici, kteří stát připravili o násobně vyšší částky než mediálně propíraní podvodníci, takoví Kalousek, Řebíček, Gross a další, je humbuk proti tunelářům docela falešný a zástupný. A věřte tomu, že někteří z omilostněných jsou více než osmiletým vláčením po soudech ztrestání i tak.

Ačkoliv si Klaus docela kritiku zasloužil, míra té vřavy proti hlavě státu už je neadekvátní. Vynikne to zvlášť tehdy, když jej konfrontujeme s žalostnou nabídkou prezidentských kandidátů. A tak jej nechte viset na zdi a nepřidávejte se k trapnému happeningu se sundáváním obrazů v režii pravdoláskařů, fanatických levičáků a anarchistů. Jde o nedůstojný politický boj. A je to smutné, ale Klausův nástupce bude mnohem horší. Na Shwarzenberga ovšem v tomto smyslu nemá nikdo...

 

PS O kandidátech ještě do voleb napíšu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | středa 9.1.2013 12:06 | karma článku: 35,48 | přečteno: 3394x