Samolepky jsou důkaz, výpalné a zakrvavená baseballová pálka ne

Jak u koho. V prvním případě trvá více než devítiměsíční vazba na dva lidi jen proto, že u nich byly nalezeny nevhodné symboly. Vyděrači Olahové, kteří terorizovali Kladno, chodí už šest let po svobodě.

Bojíte se jich více než Olahů?

 

Jsem zásadně proti policejním akcím na politickou objednávku, spočívající v kriminalizaci názorů, slov, textů, hudebních skladeb, symbolů, tetování, samolepek a podobně. Všechno to začalo tím, že si karieristické monstrum Pecina pořeboval honit politické triko. Výsledkem je, že „extrémisté“ Michaela Dupová a Patrik Vondrák budou už skoro rok ve vazbě.

Bratři Olahové chodili šest let po svobodě, než se dočkali směšného trestu. Přitom bylo všeobecně známo, že terorizovali Kladno, vydírali podnikatele, vybírali výpalné, hrozili fyzickým násilím a žhářstvím, to vše se zbraní v ruce. Policie opatřila důkazy jejich činnosti v podobě luxusních aut, stovek tisíc korun, různých střelných zbraní a dokonce i baseballové pálky se stopami krve.

Je tedy zřejmé, že nezůstalo jen u slov. Důkazem jsou i výpovědi poškozených. Jednomu, když přestal platit, lehla provozovna popelem. Tvrdil, že bratrům měsíčně platil až 40 tisíc korun. Celkem ho měli připravili o 2,75 milionu korun. Údajně mu hrozili rozbitím automatů, zapálením auta a fyzickým násilím. Byly i další případy. Jinému z podnikatelů bratři dle jeho svědectví vyhrožovali, že ho zmlátí a zavřou do sklepa. Měli mu mířit zbraní do obličeje a pak vystřelili do zdi. V kontextu toho, že se našly zbraně a skutečně došlo k požáru, jsou tato svědectví více než věrohodná.

Tak nevím, kdo je více nebezpečný svému okolí, zda Dupová nebo Olahové. U koho je předpoklad, že bude ovlivňovat či zastrašovat svědky. O pokračování v trestné činnosti ani nemluvě.

Celých šest let trvalo než byli Olahové pravomocně odsouzeni. Přitom jejich trestná činnost se datuje od roku 1998. A teď se držte, jeden dostal 2, druhý 4 roky! Ten první bude za rok venku, aby si to se svědky vyřídil. Když to srovnáme s exemplárními tresty pro tzv. dálničního piráta (5 let) a žhářů v kauze Vítkov (22 a 20 let), dělají si z nás soudy snad legraci.

Rozsudek jsem neviděl, ale nechápu trestní kvalifikaci, podle níž bylo možné Olahům, kteří se mezitím přejmenovali, udělit tak směšné tresty za jeden z nejodpornějších a nejnebezpečnějších násilných a organizovaných zločinů mafiánského typu. Také jsem nic nečetl o propadnutí majetku nebo o peněžitém trestu. Prostě výsměch poškozeným i spravedlnosti!

Byl bych vemi rád, kdyby se orgány činné v trestním řízení nevybíjely ve „vytváření“ extrémistů, ale přísně trestaly skutečné zločiny, zejména ty násilné. A to konečně už bez rozdílu rasy a přesvědčení.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 26.11.2010 11:05 | karma článku: 44,21 | přečteno: 7106x