Rozmazávání lejna

Všichnni víme, co to znamená, když má někdo máslo na hlavě. To je však úctyhodná poživatina. Některé naše „špičky" však mají na hlavě - jak samy označují - „shit". V kurzu je teď ty výkaly co nejvíce rozmazávat.

 

Svědčí to o dvou věcech. Zaprvé o duševní úchylce protagonistů - o jejich omezenosti, aroganci a žití mimo realitu. Zadruhé to vypovídá stavu společnosti (a demokracie v ní), která to připustí.

Už není „in" při ostudě se omluvit a stáhnout z veřejného života. Naopak se světu vystaví drzé čelo. Nejdříve se zkusí jakákoliv narážka bagatelizovat a záležitost vydávat za soukromou, do níž nikomu nic není. Potom nastupuje plzákovské zatloukání, zatloukání, zatloukání, inovativně doprovázené co nejabsurdnějším lhaním. Nakonec - a to je ten deficit inteligence - následuje obrana útokem. Nic na tom, že exkrementy stékají výtečníkovi do tváře, an si je ještě rozpatlává.

Jak jinak pochopit, že když se provalilo, kterak Cyril Svoboda za „pomoc"při restituci si jako vládní činitel nechal odkázat činžovní dům v Praze, tak on se nesnažil celou věc ututlat, ale žene ji k soudu, čímž z ní učinil věc věřejnou. Navíc v situaci, kdy by svým odkazem zmařil dědictví několika dobročinných organizací, mezi nimi i církevní. Jako právník dobře ví, že se starší závětí by neměl nárok, proto ze zůstavitelky se snaží udělat osobu nesvépravnou, což je po její smrti opravdu hnus, a z charitativních spolků nátlakové organizace. Nevadí mu ani, že je v křesťanské straně. Prostě rozmazává a rozmazává.

Stejně drzí a tupí jsou Vesecká, Kučera, Němec a spol. Vůbec jim nevadí, že se u soudu prokázalo, že lhali, šikanovali, nedovoleně intervenovali, zneužili delegace, a to vše ve vzájemném souladu, oni té ostudy nemají dost. Panenko skákavá! Oni se budou odvolávat, místo aby byli odvoláni sami. Tohoto roztírání lejna se však účastní i premiér Topolánek a ministr Pospíšil. Jako by se v něm všichni rochnili.

Ostatně Topolánek si tím „shitem" snad zalepil i uši. Klidně odjede na lobbyistickou túru na Sardínii, kde na účet Berlusconiho se nechal hostit ve vile, v níž hostitel jinak dovádí s milenkami. Aby toho nebylo málo, tak se tam nechal dopravit i s blízkými a s kumpány soukromým tryskáčem slovenské firmy J&T, která usiluje o privatizaci letiště a chce investovat u nás i do energetiky. Na všechny otázky „neslyšící" Topolánek opakoval, že nikomu do jeho soukromé dovolené nic není. Kolem úhrady cesty mlžil čísly, jako by jednu nulu lejnem vymazal úplně. Příznačné je, že Berlusconi z jedné své milenky udělal ministryni pro rodinu - jaká ironie! -, Topolánek zase místopředsedkyni sněmovny. Teď se hlásí i Bursík s Kačenkou. Opravdu shit!

A nemůžeme ani zapomenout na velekněze všech rozmazavačů - Čunka. Ten stojí ve fekáliích až po krk, ale tváří se, jako by se cachtal v horské bystřině. Jakýkoliv komentář k té drzosti ignoranta je zbytečný. Snad jen upozorním na omyl, že Čunek není teflonový, ale splachovací. Vždycky rozetře, spláchne a fekálie zase stoupnou.

Právě dopisuji článek, když vidím v televizi Veseckou, tvářící se, že je čistá jak lilie, kterak se snaží lejnem potřísnit svého soudce. Ne Kučeru, to by bylo nošením dříví do lesa, nýbrž Cepla mladšího, jenž si to opravdu ničím v této kauze nezasloužil. Prý konal s politickou motivací. Když zloděj volá, chyťte zloděje, bylo by to k smíchu, kdyby to nebyla tragická fraška.V takových případech je jasné, že vrhač - odpusťte mi ten přiléhavý výraz - sraček obhodí jen sebe sama.

Dá se s tím něco dělat? No právě jen to, nenechat si „nadělat"na hlavu od těch, co potřísnili sami sebe. Chce to nulovou toleranci. Je třeba na to poukazovat tak dlouho, až se v těch fekáliích zalknou. Proto jsem i já už bez obalu psal:

O Svobodovi zde a zde;

o Vesecké, Kučerovi, Němcovi zde a zde;

o Topolánkovi zde, zde, zde a zde;

o Bursíkovi a Kačence zde a zde;

o Čunkovi nemá cenu psát, ten se zvládá diskreditovat sám. Dávejme jim najevo, že smrdí, i kdyby používali antiperspirant pro VIP, co vydží 24 hodin. Že to, co nám servírují, jim "nesežerem".

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pondělí 9.6.2008 9:04 | karma článku: 31,03 | přečteno: 2211x