Rouček s Falbrem nestačí? Teď ještě Keller! Možná přijde i Marksová

Předlistopadový komunista, levicový sociolog, internacionalista, environmentalista a hlavně eurofanatik Keller má vést kandidátku ČSSD do europarlamentu. Jistě je chytřejší než Rouček s Falbrem dohromady, ale o to aktivněji bude škodit českým zájmům.

 Tak to už Sobotka přehnal. Po Dientsbierovi ml., kterého vytáhnul rovnou na ministra, vylovil ze stejného soudku Kellera. Nejsem znalcem sociální demokracie, a tak nevím, jestli je vůbec členem ČSSD, ve funkcích jsem ho nezaznamenal. O bídě této strany svědčí, že se uchyluje k externím „zachráncům“ (podobně jako ODS s Fialou, který se stal členem na poslední chvíli před svou kandidaturou na předsedu). To už se Sobotka mohl obrátit rovnou na Petra Uhla, který má s Janem Kellerem společné nejen názory, ale i fanatismus.

 Nejhorší je, že zatímco velké státy posílají jako eurokomisaře nebo europoslance lidi, kteří pak hájí bez skrupulí jejich zájmy, Česká republika tam posílá vyslovené kolaboranty. A to dokonce takové, že ti nejfanatičtější z nich, mezi něž Keller bude patřit, budou zájmy své vlasti zrazovat z přesvědčení.

 Keller už za komunistů studoval francouzský socialismus. Tím je zjevně infikovaný dodnes. A sní také pošetilé sny o severské politické „korektnosti“ a norském modelu sociálního státu, ovšem bez jejich nafty.

 Nechápu, jak může jako sociolog zapomenout na přirozené sobectví lidí a národních států, zejména těch velkých, a spoléhat na „bratrství“ všech národů v EU. Nechápu, jak může jako historik, za něhož se rovněž pokládá, věřit, že tentokrát to dopadne s nově vznikající říší v Evropě jinak, než kdykoliv v historii lidstva.

  Už vůbec nerozumím jeho víře, že byrokraté EU budou tou pravou obranou před zájmy globalizujícího se kapitálu. Opak je pravdou. Unijní byrokracie, jež má v genech demokratický deficit, bude – a vlastně už je – první, kdo se s finančními kruhy propojí. Tak vzniká světová oligarchie. Z naivity takových Kellerů.

 Lidé jeho typu se nám pěkně prodraží. Nesmíme zapomenout na to, že je i hrdým environmentalistou. Donedávna se jim říkalo zelení pošuci. Právě takové lidi v reprezentativních strukturách čekají finanční predátoři nejraději. Za podrbání za ušima  předhazují predátorům nejtučnější sousta. Ovšem na úkor talíře těch, jimiž se zaklínají.

 Špidla, Falbr, Rouček a po něm Keller ... dalším stupněm by už byl jen ten Uhl. Pak už stupnice politického deliria končí... Snad to evoluce zařídila tak proto, aby se EU co nejrychleji zdiskreditovala a rozvrátila zevnitř. I tak nám ovšem účet bude předložen.

 V té souvislosti mě napadlo, že Sobotka by mohl překonat sám sebe, kdyby Zemanovi za ministryni práce a sociálních věcí jmenoval zběsilou feministku Marksovou Tominovou. To už by bylo pro heterosexuální muže opravdu na emigraci.

 

PS Obdobné problémy řeší i ODS, jak jsem je včera představil v článku „ODS má být pravou nohou, ne pindíkem jednonohého pravdoláskovce“. Eurofílie je choroba zhoubná. Oč je ODS snad dosud ještě vlažnější, o to je její účast při demontáži státu smutnější.

 

Autor: Dušan Streit | pátek 17.1.2014 11:45 | karma článku: 37,71 | přečteno: 2936x