První mezi „obyčejnými“ – Petra „Hilton“ Paroubková

Tyto dvě blondýny mají společnou posedlost popularitou, mediálními ambicemi a pozlátkem. Obě rády navštěvují společenské akce. První dělá skandály, druhá vyrábí aférky v zákulisí politiky. První střídá milence ze šoubyznysu, druhá to vzala oficiálně přes druhou mízu Paroubka.

Vkus na chlapy má ovšem lepší Paris. O té však nechci psát, protože vím o ní málo, jelikož mě „sereblity“, navíc cizí, vůbec nezajímají. Tak jako některým zázračným pracím práškům se však nedá vyhnout, aby na člověka nevybafla aspoň z obálky časopisů.

To Paroubková Druhá se fotí přímo na billboardy. Pokud může, přibere i svou dceru. To Husák byl jiný kádr, ten stejně jako Kim Ir Sen hladil i cizí děti po hlavičkách. Děti na „obyčejné“ lidi fungují dobře, i když jsou ve značkových botičkách. Dá se s nimi velice dobře marketingově pracovat a pak ještě i ty hyeny novináře za publicitu zkritizovat pro další porci publicity.

Tohle všechno Petra Paroubková ví a umí využívat dle amerického mustru. Nechce se však stylizovat do puťky domácí, ale rovnou se chce stát první dámou socanů; ČSSD už ani povinnou místopředsedkyni nepotřebuje. Po trapasech s jinými dvěma blondýnami - Borůvkovou a Brožovou - usoudili asi u Paroubků, že to nechají v rodině. Petra si už asi nacvičuje, jak bude paní premiérová.

A teď si Česká televize dovolila hodně. Moravec zrušil pozvánku do nedělní debaty. Když ostatní dámy odmítly účast, mohla přece k národu promlouvat sama! Kdo z Vás to má, aby měl ve společném loži nejlepšího českého debatéra? Mohla nám nějakou perlu přetlumočit. Možná převzala i nějakou část poslání od Nejvyšší bytosti.

Napsala o tom kritický článek na svém blogu. Byla to taková slátanina, že se ani nedá okomentovat. Kdyby bývala mlčela, mohla se tvářit jako filosof. Tak zase upadla do šablony, jako když nám chtěla nakukat, kterak její báječně vypadající, galantní, něžný, usměvavý, vtipný a laškující manžel proplachtí vzduchem deset metrů za záchranou slunečníku.

Jedná se o bludné představy, bájnou lhavost nebo o stihomam? To vše potencováno hyperaktivitou a chorobnou ctižádostivostí. Prostý lid bohužel často potřebuje svůj unavený pohled upínat k nějaké ikoně a tetelit se v odlesku její popularity. Co na tom, že je falešná.

Potřebujeme však v politice ještě ambiciózní – a podotýkám, že nevolené – manželky a dokonce milenky? Nemáme dost samotných politiků? Mělo by nám stačit, že si je „zvolili“ vlivní politici? Vždyť vzpomeňme na poslankyni z konkurenčního tábora, která to dotáhla až na místopředsedkyni sněmovny.

Petra Paroubková je nejen mediální hvězdou, ona určitě zasahuje i do politiky, jak je zjevné z její zákulisní schůzky s volebním manažerem Věcí veřejných Vítem Bártou (viz iDnes). Nebo si myslíte, že by se s ní někdo vlivný bavil, kdyby nebyla manželkou předsedy ČSSD? Tam, kde by se Paroubek mohl kompromitovat, může vyslat svou ženu, která si odbude „náhodné“ setkání. Půvabné je, že protistranou momentálně byly „Věci veřejné“.

Není Vám sympatičnější, když manželka podporuje svého muže tím, že mu vytváří zázemí doma a publicitě se raději vyhýbá? Mi ano. Takže díky Petře Paroubkové u mě zabodoval Petr Nečas jako manžel Radky Nečasové.

 

Autor: Dušan Streit | pátek 21.5.2010 14:02 | karma článku: 42,73 | přečteno: 6314x