Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

NOTOONO

29. 4. 2009 23:18
No jo

No dobře, ale jak zatočit s tou nenažraností bankéřů a jim podobných? Pravice? Levice? Středovice? Možná Peisistratos... Je velice zvláštní, že krize nastala tím, že nenažraní se p.... My, co jsme na dolním konci jsme to nezpůsobili. Žijeme dál. Není to na hlavu postavené? Blbá otázka. Je.

0 0
možnosti
P

peggyIlsoft

28. 4. 2009 22:52
Konečně

Konečně se našel někdo, kdo o tomto tématu píše rozumně a já mu nemám co vytknout,... gratuluju a děkuju!

0 0
možnosti
DS

Streit

28. 4. 2009 23:22
Re: Konečně

Díky. :-)R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

28. 4. 2009 14:17
souhlas, nicméně to "šrotování"

není hlavní problém. Hlavní problém je v tom, že některé státy "šrotují" více než si mohou dovolit. Teď už to však nejde zastavit. Příroda (vše je to součástí přírody, i ty výroby) si poradí, tak jako si poradila vždy -  "sešrotuje" přebytečné desítky milionů lidí, kteří se díky bezuzdnému "šrotování" nezdravě přemnožili.

0 0
možnosti
DS

Streit

28. 4. 2009 14:43
Re: souhlas, nicméně to "šrotování"

Ano, k článku jsem připojil jako upoutávku obrázek na tento typ "šrotu". ;-)

0 0
možnosti
V

viveka77

28. 4. 2009 14:01
Pamatujete?

Oblíbená písnička našeho prvního prezidenta:

"Když se ti zlámalo, dej ho spravit,

Nauč se, synečku, hospodařit..."

0 0
možnosti
DS

Streit

28. 4. 2009 14:02
Re: Pamatujete?

:-)R^

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 4. 2009 11:19
zase jeden ředitel Zeměkoule

Co říci na takovou plejádu oslňivých nápadů? Škoda že na ně autor nepřišel tak před 3-4 roky. Jenomže, ono to bylo trochu jinak :

-firmy sice v „dobrých" časech akcelerují výrobu, s maržemi už je to horší, neboť konkurence pracuje i v dobrých časech.

- šmejdy sice vyrábět mohly, ale to by se jí díky dobrodiní EU a dvouleté reklamační lhůtě skoro všechny vrátily

- trend vyplácet vyplácet mzdy odpovídající závazkům zaměstnanců jsem nikde neviděl (někdo ano?), spíše "smluvní" mzdy ve stylu ber nebo se jdi pást. I díky tomu je většina platů u nás  hluboko pod průměrem (a blízko minimálnímu příjmu),ani s tím šrotováním a likvidací starého výrobku to díky úsilím zelených nebylo moc růžové

Venkoncem, stále se všem vtlouká do hlavy, že jsme se my všichni měli v době prosperity skvěle a žili si nad poměry, a za to teď musíme všichni společně v době krize zaplatit.  Je tomu opravdu tak???

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

28. 4. 2009 10:12
Co když je to

prostě tak, že se dnes opravy nevyplatí kvůli drahotě práce a láci masové automatizované výroby? Pokud jste dal za výrobek Kč 1000 a za případnou opravu dvacku, určitě se vám oprava vyplatí. Pokud ale tentýž výrobek stojí dvě stovky a případná banální oprava taktéž, raděj výrobek vyhodíte a koupíte nový. Zvlášť když nový může být opravdu líbivější a úspornější. A pokud jde o trh - nikde není dáno, že se trhy výrobků a práce musejí setkat. Co když je to tak, že na úplně volném trhu budete ochoten prodat svou práci za 1000 jednotek, soused taky, ale sousedův výrobek vás natolik zaujme že byste za něj byl ochoten dát 1200 a soused za váš taky. Zůstane část výrobku, o který byste měl stále zájem ale už nemáte prachy - soused vám těch 200 "půjčí". To není nic proti trhu, i pohádkový dědeček měnil až vyměnil.

0 0
možnosti
DS

Streit

28. 4. 2009 10:22
Re: Co když je to

Když splatíte, není to nic proti trhu. Ale před krizí se akumulovalo nesplatilné krytí spotřeby.

U ceny práce nejsou náklady, které má každá větší firma (pozemky,budovy, drahé stroje, manažeři, auditoři, akcionáři).

Navíc opravy se dělají výměnou segmentů, ne jako kdysi bastlením.

Tu rovnováhu nastolí právě trh. Ale nesmí být deformován ani nesplatitelnými závazky ani direktivní regulací.

0 0
možnosti
K

kion123123

28. 4. 2009 10:04
:-)

R^!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...