Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proboha, nedopusťme, aby nám „pomáhal“ Petr Uhl s manželkou

Petr Uhl je známý fanatik politické „korektnosti“. Jeho hypertrofovaný aktivismus se vine od multikulturalismu až k environmentalismu. Dokonce bych řekl, že je nejradikálnější feministkou :-)

 

Aspoň vidíme, v jaké ideologii dnes našli útočiště komunisté (byť v jeho případě trockistického ražení).

Odpustil jsem si reagovat na jeho manželku Annu Šabatovou, která měla na iDnes rozhovor, v němž volá po regulaci médií, kontrole i mazání diskusí na internetu, tedy přivolává cenzuru, a dokonce ponouká i ke trestům za slova. A chce nás – už zase! – vychovávat. Navíc pomlouvá vlastní zemi (i v zahraničí), že u nás kvete rasismus, diskriminace a dokonce i nesnášenlivost proti cizincům.

Ale po reakci jejího manžela Petra Uhla už mlčet nemohu. Jen předešlu, že tento člověk se zhruba před rokem v Právu vyjádřil, že bude bojovat za to, aby se chodilo před soud už za slovo „nepřizpůsobivý“. Tehdy jsem mu odpověděl takto.

Dnes Petr Uhl prostřednictvím redakce zveřejnil své stanovisko, v němž se nejen zastává názorů své manželky, ale šermuje i trestním zákoníkem. Vybízí orgány činné v trestním řízení, aby konaly z vlastní iniciativy, zejména proti těm „kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků“.

Pan Uhl s paní Šabatovou zřejmě žijí v jiném světě. Oni hovoří o těžké a zhoubné nemoci anticikanismu, proti níž považují za nezbytné mobilizovat státní moc. Přeložme to tak, že zase chtějí zavírat podle svých vlastních kritérií, co je „podněcování k nenávisti ke skupině osob“. Dokonce je Petr Uhl tak cynický, že těmi tresty chce „pomáhat“ oněm „nešťastníkům“, kteří se nedali přesvědčit „výchovou“, jak měla na mysli jeho manželka.

Češi nejsou rasisty ani pravými xenofoby. Řekl bych, že přičinlivý Vietnamec i slušný a poctivý Cikán požívají jakési zvláštní sympatie a úcty (vidím to i sám na svém přístupu). Jenže najít Cikána, který zaslouží ochranu zákona proti verbálním útokům, protože sám ty zákony dodržuje, je docela fuška. A zavírat za pravdu...?

S takovými vágními trestními činy (za názory, slova, texty, obrázky, symboly) opravdu opatrně! Dostanou-li se do konfrontace s trestnými činy, jak je páchá pozitivně diskriminovaná menšina, třeba i násilného charakteru, musí mít přednost ochrana bezúhonného občana majoritní společnosti.

Cikány nikdo nevyčleňuje, to oni sami mají tendenci prostřednictvím rómských organizaci na jedné straně žádat extrabuřty, a to de facto na základě rasového přístupu, na druhé straně porušovat pravidla společnosti, v níž žijí. Pak bez ohledu na jejich etnický původ je na místě hovořit o „nepřizpůsobivých“. A také bez ohledu na barvu pleti se mají dočkat příslušného zacházení.

Je to Petr Uhl a podobní, kdo tuto kauzalitu převracejí a stále na rasovém principu chtějí „chránit“, „vychovávat“ a dokonce „trestat“. Když místo rasového přístupu dosadíme ten ideologický, snadno nahlédneme, v jakém režimu berou tito lidé inspiraci. Dnes mají místo komunismu politickou „korektnost“, ale totalitní myšlení, že oni budou rozhodovat, co je správné a co naopak trestné, zůstalo.

Pozor, nejde o málo. Jde o kriminál!

 

 

 

Autor: Dušan Streit | úterý 17.9.2013 15:03 | karma článku: 48,77 | přečteno: 29835x
  • Další články autora

Dušan Streit

Může zákeřný lhář Pavel Machaček beztrestně pomlouvat?

Jeho chování a podlé lži už překračují míru, co si musím nechat od nějakého zakomplexovaného rýpala líbit. Překračuje to už únosnou hranici a je to na hraně trestného činu pomluvy.

25.2.2014 v 11:42 | Karma: 5,77 | Přečteno: 829x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Cenzoři na blozích iDnes, děláte to špatně

Za „užitečného idiota“, sračku nebo prdel - výmaz, za sprostou pomluvu nebo podlou urážku - nic. Útoky „ad hominem“ na autora nevadí. Nebere se v úvahu kontext tvrdší odpovědi, jsou ponechávány provokace nebo vyložený stalking, ale odpověď autora ve stylu, „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“, je zcenzurována.

24.2.2014 v 15:29 | Karma: 7,23 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Vyrůstají stále noví hlupáci

Ani za komunistů nebyli jen prospěcháři a šíbři. Kromě mlčící - nebo umlčené - většiny však se režim opíral také o zapálené komunisty a svazáky, kteří tu pokryteckou a utopickou ideologii nadšeně „žrali“. To oni dělali stafáž tomu marasmu.

24.2.2014 v 14:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 2953x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Tymošenková prezidentkou? Výsměch právu, idejím i mrtvým

Čeho Ukrajina dosáhla? Místo zloděje Janukoviče chce být prezidentkou mega zlodějka Tymošenková. Stojí ten rozbitý Kyjev, rozvrácený stát a desítky obětí za to? Stane se Ukrajina součástí západní civilizace? Zlepší se ekonomická situace obyčejných lidí?

23.2.2014 v 20:21 | Karma: 47,69 | Přečteno: 19614x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo

Dnes budu stručný. Je tak průzračné, kdo vyvolal a je zodpovědný za masakry na Ukrajině, že pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, tak zaslepenost je tím nejshovívavějším hodnocením.

21.2.2014 v 10:04 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4169x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...