Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Občas si přečtu nějaký blog, občas reaguji a doposud jsem se úmyslně vyhýbal silným slovům. Ale blog pana Streita mě překvapil. Myslím, že se jedná o unikátní žumpu mezi blogy na Idnes. To platí jednak pro články samotné a zpravidla i pro názory s nejvíce plusovými znaménky. Je vidět, že pan Streit má své publikum. Profiluje se jako kultivovaný člověk s vybranými zájmy, sečtělý, poslouchá Purply a Bacha, má jaksi jen břitké a nepohodlné názory, říká... Pane Streite, já ve Vašem blogu vidím především tupost balenou do rádoby zajímavého pozlátka! Ani špetku inteligentní provokace nebo rafinované ironie. Prostá tupost, to je Váš blog! V jednom článku plivete na Petra Čecha, v dalším na Karla Schwarzenberga a Petr Úl..., v jeho případě se nenávistí přímo zalykáte. Já Petra Úla moc neznám, když jsem nedávno četl názor Anny Šabatové o potřebě regulace článků a diskusí na internetu, vůbec jsem s tím nesouhlasil. Ale obviňovat Petra Úla z totalitního myšlení, to je tupá podlost, nic víc. S jeho přístupem rozhodně není nutné souhlasit, ale je třeba si uvědomit, že ten člověk se pokouší řešit poměrně palčivý společenský problém. Jedná se o práci, která mu nepřinese slávu ani peníze. Spíše jen plivance tupých kecalů, kteří se rozhodli prostě kecat a kecat do všeho a tvářit se u toho inteligentně a dokonce vznešeně. Já si myslím, že Petr Úl je člověk poměrně pevného charakteru, který dělá zkrátka to, čemu věří a to bez ohledu na osobní prospěch. Takových lidí já si vážím, i když s nimi nesouhlasím. U Vás je to přesně naopak. Vážit si Vás nemůžu ani, pokud bych s Vámi snad mohl v něčem souhlasit!

0 1
možnosti
Foto

No vy jste mi to nandal!

Uhla neobviňuji ani z prospěchářství ano z nepevnosti názorů. Uhla obviňuji z fanatismu, který svůj zvrácený názor je schopen prosazovat "přes mrtvoly", tedy i prostřednictvím kriminalizace oponentů, ať nepřeháním...

2 0
možnosti

Není to o romech či extrémistech.

Je to o kontrole.

0 0
možnosti
Foto

Ano, o kontrole, regulaci a postizích...

1 0
možnosti

Již dlouho si myslím, že fonetické znění jména Uhl postrádá na začátku písmeno "V".

7 0
možnosti

Praktická zkušenost s Romem, který chodí do lékárny, kde pracuju... nikdy nepozdraví, neodpoví na pozdrav, nepoděkuje, jen ucedí mezi zuby... dej tašku. Nikdo jiný se podobně přehlíživě a nevychovaně nechová

6 0
možnosti

..zkuste mu dát tu....střešní....:-)

4 0
možnosti

Dlouho jsem nečetl tak výstižnou charakteristiku a nahlédnutí na jejich skutečné úmysly. Idea je vedlejší, jde o ideologii a v jejím duchu lze zavírat, popravovat, vést války...

9 0
možnosti

J58a80n 77S48v66o60b58o74d54a

21. 9. 2013 12:39

Neni od veci, kdyz nekdo stoji na opacnem brehu nez ceska vetsina, ktera si je vzdy jista, ze za vsechno muzou Romove, zduvodnuji tim, proc podvadeji na danich (protoze stat to da Romum, atd) a o kazdem cikanovi maji hned jasno.

2 6
možnosti

J86a91n 27V24r76a29n28a

21. 9. 2013 16:39

Ja stojim taky na opacne strane nazoru, ze za vsechno mohou Romove. Podle meho nazoru nese nejvetsi vinu na soucasnem stavu Petr Uhl osobne, ktery coby tehdejsi "zmocnenec pro lidska prava" zradikalizoval obe strany nestastnym zasahem v Maticni ulici. Zrejme mu tehdy jako neprizpusobivemu dali symbolickou funkci, kde  by nemohl moc uskodit, ale podcenili jeho destruktivni schopnosti.

13 0
možnosti

J37i43r27i 74C94e71e

20. 9. 2013 13:40

Pravdoláskaře je nutno ignorovat.. Ať si plácají co chtějí.

Možná by bylo dobré jim rozdat červené nosy, ať je zřejmé, jakou mají jejich nápady relevanci..

6 1
možnosti
Foto

Já je poznám hned ;-) Ne podle jména, ale po pár písmenkách...

2 1
možnosti

Karma, výborný a trefný článek.

Nechápu motivace lidí jako je paní Šabatová či Petr Uhl. Mám pocit, jakoby tu nežili, jako by sem spadli odněkud z Marsu. Lidé, kteří prošli Chartou 77, zažili cenzuru, vězení...Tito lidé vyzývají k znovuzavedení cenzury a zavírání za svobodné projevení názoru?!? Staví se na stranu minority, která zhusta porušuje zákon a poslední dobou i začíná rasisticky útočit na majoritu. Proč?!?

Češi nejsou žádní rasisté ani xenofobové, jak se nám tito lidé snaží vsugerovat! Dle průzkumů veřejného mínění jsme naopak jeden z nejtolerantnějších národů Evropy, ale i u takového národa musí, zákonitě, jednou přetéct pohár trpělivosti.

Mám manželku původem z Běloruska. Nikdy neměla žádnou negativní zkušenost ze strany Čechů, co se týká toho, že je cizinka. Možná to bude i trochu tím, že je vzdělaná (má 2 VŠ), od rána do večera pracuje a platí daně. Naopak když byla v ČR jen několik dní, několik malých Romů se jí v Brně pokusilo vykrást auto. Bránila se a byla obviněna starší Romkou z napadení dětí. Přijela policie...Nakonec přišla "pouze" o 5000 Kč za právníka a iluze o českém právním státě. Děkuji Bohu, že poblíže nebyl Petr Uhl nebo jeho manželka, to by moje žena šla asi ihned sedět8-o;-€Rv.

28 1
možnosti

..jen bych připomněl..že osobně bych panu uhlovi dla k náhradě veškeré náklady spojené s údržbou ...a dnes už praktickou likvidací....dom v okolí matiční ulice....když svou zuřivou idealistickou hysterií zprosadil..že město si nesmí opltit ...(zdí)....svůj pozemek......výsledek známe všichni.....a pan uhl je nadále za svatého.....

12 1
možnosti

J84a87n 61S23v29o83b40o64d33a

21. 9. 2013 12:45

Hysterie vane z druhe strany.

1 4
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...