Prezervativní „pravda a láska“

Zdálo se, že pravdu a lásku už dostatečně zprofanoval V. Havel. Ani ten ale netušil, že korunu tomu nasadí Topolánek. Srdce namaloval rovnou na kondomy.

 

To má Havel za to, že se z nenávisti k prezidentu Klausovi spřáhnul s takovým furiantským ignorantem, jako je Topolánek. Když si zadá pseudointelektuální tlučhuba se svým pravým opakem, nevěstí to nic dobrého. Havel už je mimo hru, ale ODS utrpěla pořádný šrám na své důvěryhodnosti.

Mnohým už došlo, kterak si Havel přisvojil pravdu a lásku. Udělal to způsobem, že v jeho podání se dají přeložit jako lžipravda a lžiláska, tedy jako klam a faleš. Teprve Topolánek však z pravdy udělal prostitutku a z lásky pornografii.

Příznačné je, že srdíčko, Havlem již zrazené, Topolánek odcizil a umístil rovnou na kondomy. Lepší metaforu toho, jak dopadla pravda a láska v provedení našich politiků, bychom nenašli.

Snad jen kdyby se pravda a láska, doma vyválené ve špíně, utopily v Toskánsku.

Alegoricky řečeno, moje srdce bije napravo. A to mi někde spláchli na VIP dovolené do moře. Asi spadlo do klosetu na jachtě, někde mezi Sardínií a Monte Argentariem.

A na mě zívá volební prázdnota. Papaláše volit nechci, ale arogantní darebáky také ne. Navíc si nejsem jist, že se nepropojí ve velké koalici.

Cítím kostech, že můj volební hlas propadne. Nebo je šance, že se nás najde dost takových, co nebudou volit staré šíbry? Kéž by.

Autor: Dušan Streit | pátek 7.8.2009 15:38 | karma článku: 28,53 | přečteno: 1932x