Premiére Nečasi, vyděrač musí mít koule

Kolikrát jen už jsme zažili Nečasova chlapácká slova, z nichž později tradičně vycouval! Proto je pro srandu králíkům a zejména Kalouskovi. Kdyby Nečase nebylo, musel by si takového předsedu koaličního konkurenta vymyslet. Kalousek mu chystá další a další pasti a Nečas do nich s nadšením skáče až po sebezničení vlastní strany.

Neohrožený premiér

 

Naposled Nečas za vydatné pomoci svého fámula Kubiceho odklidil Kalouskovi z cesty Lessyho. Teď Nečas straší tím, čeho se nejvíce bojí, a vydírá tím, co by si skoro všichni přáli. Tato vláda už existuje jen kvůli silovému protlačení církevních restitucí. Ale zároveň riskuje, že před tím rozklíží sama sebe.

Nikdo by neměl věřit, že Kalouskovi jde o jednoprocentní zvýšení DPH. Ani já nevěřím, že by byl tak hloupý, aby nechápal, že tento krok bude mít spíše záporný ekonomický efekt. Podle mě jde jen o absolutní ponížení ODS, aby se zcela zdiskreditovala jako pravicová strana. Voliči TOP09 na rozdíl od voličů ODS jsou masochisté, kteří za pravicovou mantrou nechtějí vidět levicové kroky a za aristokratickou aureolou Schwarzenberga jim uniká demontáž vlastního státu.

Naposled byl Nečas za fackovacího panáka na poradě velvyslanců, kde jej Schwarzenberg vyplísnil za jeho odtažitý postoj k aktuálnímu směřování EU (fiskální, bankovní a politická unie). Nedovedu si představit jiného premiéra, který by si to opakovaně nechal od svého ministra zahraničí líbit.

ODS je v takovém rozkladu, že někteří poslanci si uvědomili, že pokračování Nečasovy frašky by mohlo být horší než pád vlády. Čím jim chce slabý Nečas vyhrožovat? Každý vidí, že se bojí i Kalouskova kýchnutí. Nebo chce poslance korumpovat? Myslím, že perspektivě z Nečasových rukou už nevěří ani hodně bláhoví poslanci...

Má něco Nečas v hrsti? Myslím, tedy doufám, že už nic. Naštěstí!

 

 

 

Autor: Dušan Streit | středa 5.9.2012 10:34 | karma článku: 42,64 | přečteno: 4124x