Politická korektnost vraždí a šikanuje

Stáváme se stále větší obětí státní a dokonce i mezistátní šikany. Mohou za to plošná opatření a restrikce, která se vyhýbají pojmenování viníků.

O této neblahé situaci jsem nedávno napsal článek http://streit.blog.idnes.cz/c/116792/Rok-2009-dovrsen-Era-ustrasenych-ovci-a-vlku-ochrancu.html. Je však třeba také dodat, že kromě ambicí mocných vytěžit z této situace ještě o kousek více vlivu a prolomit svobody, jež jsou tomu na překážku, na samém počátku je politická korektnost.

Nesmíme se vyhýbat tomu, když brajgl ve společnosti dělá nějaká vymezená skupina, toto zlo pojmenovat jako první krok k nápravě. Každá faleš se vymstí. A doteď nechápu, jaký má třeba smysl z hlediska bezpečnosti letového provozu, když je bílá babička z Evropy podrobována stejným ponižujícím procedurám jako mladý muslim z nějaké arabské země.

Nemusí to být spravedlivé. Ale je to menší zlo, než šikanovat zbytečně všechny. Navíc ta plošná opatření stejně selhávají, protože hynou na kvantitu a uvadání obezřetnosti. Pokud by se takový přístup nějaké menšině nelíbil, ať si udělá pořádek kolem svého prahu.

Vždycky jsem zuřil, když nějaký zločin zjevně spáchal kosovský Albánec, ale u nás se pravidelně psalo o občanu bývalé Jugoslávie. Protože pozdější Jugoslávie byla synonymem pro Srbsko, byla tato úmyslná zlomyslnost zvlášť odporná. Všichni přece vědí, kdo v Evropě má drogové mafie přímo pod ochranou vlády. A nic na tom nemění, že náš ministr zahraničí se s těmi zločinci a vrahy objímal.

S takovým farizejstvím v politice není možno efektivně zlořády potírat. Stejná licoměrnost se uplatňuje i u nás doma. V policejních statistikách se z důvodu politické korektnosti nesmí sledovat a vykazovat trestná činnost podle národnosti nebo rasy. Takže děláme, když něco bude třeba jen cikánský nebo rumunský problém, jako by to byla jen majoritou rozředěná nevýznamná statistická záležitost. Ale když jsem na Nový rok viděl, kdo odchází z vězení na tu pseudoamnestii, docela se mi černalo před očima.

No a můžeme být konkrétní. Kosovský Albánec Ibrahim Shkupolli postřílel na Silvestra ve Finsku v obchodním domě najednou čtyři lidi, když předtím ubodal jemu známou Finku. Během pár minut zavraždil pět lidí. Jeho nepočítám, když se poté zastřelil. Díky za to, že agentury uvedly, o koho se jedná. Asi musí jít o sériového vraha, aby politická korektnost na chvíli ustoupila do pozadí. Kdyby vás takový šmejd jen zmrzačil, nikdo by se o tom ani nedověděl.

A pointa nakonec: Finský premiér Matti Vanhanen se po krveprolití vyslovil pro další zpřísnění zákonů o držení střelných zbraní. Svatá prostoto! Ale je to typické: plošná politicky korektní reakce absolutního „mimoně". Přitom právě vrah už byl jednou zatčen za nelegální držení zbraně!

Dělají si z nás srandu, jsou tak blbí nebo z nás chtějí udělat ovce, které snesou vše?

 

 

Autor: Dušan Streit | pondělí 4.1.2010 9:15 | karma článku: 35,85 | přečteno: 3621x