Pokud Vít přežije, vyhoďte vakcíny!

Hlavní hygienik vrací úder a kryje se chřipkou. Nemám rád podivné náhody. Nelze sice vyloučit, že pan Vít chřipku dostal, ale bylo by to legrační, pokud by na něm právě neležela zodpovědnost za rozhodnutí o povinném očkování.

Těch trapností a „náhod“ už je trochu moc. Když už bylo jasné, že vakcíny mohou zůstat na ocet, najednou se objevilo jedenáct nových smrtelných obětí. Nikdo však nedoložil, že tito lidé měli opravdu „prasečí“ mutaci chřipky a že by nezemřeli i bez ní nebo třeba na jinou zátěž.

Hlavní hygienik, který napsal, že pandemie trvá, se tak vyhne povinnému očkování, o němž má sám rozhodnout, když na něj tu odpovědnost alibisticky svalila vláda. A tak se „svalil“ i hlavní hygienik. Ovšem je optimistou, prý věří, že do týdne bude fit. No vida! Už víme, proč se nemusel dát očkovat.

Já jsem si ksakru tu pandemii dosud představoval jinak. Myslel jsem na desetitisíce naráz nemocných, stovky obětí každý týden a paniku mezi lidmi. Zatím úmrtnost na chřipku nijak nepřekračuje běžné roky (až 2000 ročně).

Je legrační, že pan Vít sice neví, jakou má chřipku, ale protože prý 95% letošní chřipky je prasečí, předpokládá, že ji dostal i on. No, žádná jiná by nebyla tak efektní. Navíc tím Vít jen potvrzuje, že prasečí chřipka je běžnou každoroční mutací.

Nakonec to potvrdil i názor šéfa zdravotní sekce Rady Evropy Wolfganga Wodarga, jenž prohlásil, že prasečí chřipka je jednoznačným podvodem století. A tak se nechala ostentativně očkovat i naše mnistryně zdravotnictví.

Nebylo té šaškárny už dost? Navíc si myslím, že kdyby pod záminkou prasečí chřipky zalezla většina politiků a vysokých státních úředníků, nám ostatním by se ulevilo.

Autor: Dušan Streit | úterý 2.2.2010 15:04 | karma článku: 47,42 | přečteno: 17339x