Paní Dagmar má lifting, Havel Janečka

Václav Havel je ženatý muž. Podruhé šťastně. Jenže tím logicky zchudl. A proto mu platíme jeho režijní debut my všichni televizní abonenti.

Kolega Petr Paulczynski napsal pravdivý, ale ještě vlídný článek „Brouk Pytlík je proti Václavu Havlovi nula“. Vřele na něj odkazuji, abych se nemusel opakovat.

Mám jen dvě výhrady:

Zaprvé, Brouk Pytlík ve mně neevokuje Leonarda da Vinci, ale Kim Ir Sena, Mao Ce-tunga, Stalina a Türkmenbaşyho. Ti také strkali nos i do umění, řídili vše, i kulturu a nechali se oslavovat za své diletantství.

Zadruhé, a tady se Havla zastanu, on nemá dost vlastních peněz na produkci propadáků. Zato má mladší ženu. Podle všeho mu velice přísně řídí peníze na domácnost. Ostatně Barrandovské terasy jí manžel rovnou daroval. Na kosmetiku to stačí, na svůj věk Dagmar Havlová vypadá velmi dobře. Dokonce jsem někde četl, že tomu nedávno trochu pomohla.

Ad 1) Zahraniční recenze na divadelní zpracování Havlova Odcházení byly veskrze rozpačité či přímo negativní. Havel už je jako světová sereblita poněkud vyčpělý. Který producent by v takové situaci riskoval své peníze? Budoucí vdovy jistě nikoliv.

Ad 2) A tak musel nastoupit Janeček, bývalý redaktor časopisu Palcát. Co na tom, že děti mohly mít v televizi o pár nových pohádek více. Havel ne a ne odejít. A proč nemá své peníze? No manželka mu vyhodila bývalého přítele a bývalého ředitele Hradní policie Maněnu, který mu před jejím ostřížím zrakem prostřednictvím odměn na své výplatní pásce pral peníze. Po zásluze byl přísně potrestán jako každý, kdo Havlovi nějak pomohl. Když jde o manželku, na svou statečnost si nějak nevzpomněl. Asi chudák prezident potřeboval mít tajné zdroje. Kdo by nechtěl, že? Ale tajný kanál byl semetricky uzavřen. Hermeticky utěsněný vrt v Mexickém zálivu hadra.

Havlovu manželku vyhodit nemůžeme. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Ale Janeček už by to hergot měl konečně odskákat!

 

Autor: Dušan Streit | pátek 16.7.2010 14:54 | karma článku: 38,23 | přečteno: 4539x