Omlouvám se paní Barkové a paní Borůvkové

Všechno způsobil můj článek ČSSD v rozvalu ze dne 2. července 2009.

Předmětem kritiky čtenářky Aleny Borůvkové byl tento odstavec:

„On sám (Paroubek) je největší překážkou modernizace své strany, kterou vyhlásil. Z celého projektu už mu zbyl jen hokejista Šlégr. Zato se kvůli jeho zpupnému moderování nepodařilo zvolit ani místopředsedkyni strany, jíž se měla stát novodobá Barková - obdoba kamárádky manželky bývalého předsedy Grosse. Co je lepší kvalifikací na pozitivně diskriminovanou funkci ve straně, než chodit s manželkou předsedy na kosmetiku nebo pedikuru, což?"

Na její zčásti pochopitelné výhrady jsem se rozhodl reagovat:

1) Omlouvám se tímto paní Barkové, která nikdy neměla v úmyslu kandidovat na první místopředsedkyni ČSSD.

2) Omlouvám se paní Barkové, že kvůli mému článku ji paní Borůvková nařkla z provozování nočních klubů, ačkoliv do té doby jsem si myslel, že pouze k tomuto účelu pronajímala nemovitost.

3) Omlouvám se paní Barkové, že k vůli mému článku paní Borůvková veřejně přetřásá její trestní stíhání, o němž jsem ani nevěděl.

4) Omlouvám se paní Borůvkové, že jsem naznačil, že by mohla s paní Petrou Paroubkovou chodit na kosmetiku nebo pedikuru, ačkoliv o tom nemám žádný důkaz.

5) Omlouvám se oběma dámám, které nemají spolu nic společného, než že jsou známými manželek bývalých premiérů za ČSSD, což jim zajistilo pro ně ne vždy lichotivou publicitu.

Ukázka polemiky s paní Borůvkovou pod mým předchozím článkem.

PROHLÁŠENÍ Aleny Borůvkové k tomuto nehoráznému blogu.

Vážený pane, pominu fakt, že Váš příspěvek je plný naprostých nehorázností a odporuje kodexu bloggera. Požaduji však OKAMŽITOU OMLUVU na tomto blogu za přirovnání mé osoby k Libuši Barkové. Nikdy jsem nebyla trestně stíhána a neprovozuji noční kluby či cokoliv podobného. Jinak budu postupovat právní cestou. Alena Borůvková.

03.07.2009 10:59 alenaboruvkova

 

Ještě jednou požaduji okamžitou omluvu. Alena Borůvková. Požaduji omluvu taktéž od redakce iDnesu za zveřejnění tohoto blogu. Tvrzení k mé osobě v tomto blogu  se dají kvalifikovat jako trestný čin.03.07.2009 11:33 alenaboruvkova

 

Re: Ještě jednou požaduji okamžitou omluvu. Poslužte si.O nočních klubech ani o trestním stíhání v článku nic není. Jen o tom, že vaše protěžování ze strany druhé manželky přesedy evokuje obdobný případ Grossová-Barková.03.07.2009 11:43 Streit

 

Vážený pane..kroťte se. Další nehorázné tvrzení. Myslím, že do doby než jste tuto sprostou  pomluvu vypustil z pera, nikomu nic takového neeevokovalo. V právním státě není možné beztrestně urážet a zasahovat do osobnostních práv. Důrazně Vám doporučuji, abyste se KROTIL. Alena Borůvková03.07.2009 12:34 alenaboruvkova

 

Re: Vážený pane..kroťte se. Vaše reakce vypovídá jen o vás. Je na to přísloví o potrefených husách. Všimla jste si, že jsem vás v inkriminovaném odstavci ani nejmenoval?Můj advokát se těší na palmáre.Z hlediska trestního si dejte pozor na křivé obvinění.Raději si v klidu přečtěte, co jsem napsal, nic si nedomýšlejte (o nočních klubech a trestních kauzách) a pochopíte, že jste jen hystericky ujela. Navíc jste v mém článku úplně okrajová figura.

PS Je velice dobré pro ČSSD, že vás za místopředsedkyni nezvolili.

03.07.2009 12:53 Streit

 

Re: Vážený pane..kroťte se. Není toto náhodou zastrašování??? AB

03.07.2009 13:12 alenaboruvkova

 

Re: Vážený pane..kroťte se. Nevím, kdo vyhrožoval.Jestli nechcete dále ztrácet kredit, nepište už raději nic.

03.07.2009 13:40 Streit

 

Re: Vážený pane..kroťte se. To stejné jsem chtěla doporučit Vám. A pořádně čtěte, nepsala jsem o žádném vyhrožování. To je trochu rozdíl..

03.07.2009 13:42 alenaboruvkova

 

Re: Vážený pane..kroťte se. Aha, takže já zastrašuji, když vás upozorním na možnost křivého obvinění. A vy nevyhrožujete, když hrozíte trestním oznámením a želobou na ochranu osobnosti. Hmm...

03.07.2009 14:08 Streit

 

Re: Vážený pane..kroťte se.

A skutečně mne dojímá k slzám, jak Vám jde o blaho ČSSD. Směšné.

03.07.2009 13:17 alenaboruvkova

 

Re: Vážený pane..kroťte se.

Můj postoj k ČSSD je dán personální situací v ní, počínaje předsedou. Slušná levicová strana by nebyla problémem.

03.07.2009 13:52 Streit

 

Nestačím se divit. Nestačím valit oči. Alespoň, že jste se přiznal, že jste mne úmyslně nejmenoval, protože jste tušil, že to ale vůbec není košer. To mi bohatě stačí. Děkuji.

03.07.2009 13:09 alenaboruvkova

 

Re: Nestačím se divit. Žádný úmysl v tom nebyl. Prostě jste nebyla pro článek tak důležitá.Byla to jen letmá asociace.

03.07.2009 13:57 Streit

 

Re: Nestačím se divit. Tak si ty "letmé asociace" příště nechte pro sebe. Obzvláště pokud se týkají nedůležitých lidí. Opravdu se mi nestává každý den, aby mne někdo srovnával s Libuší Barkovou. Přeji Vám ničím nerušený víkend.AB

03.07.2009 14:02 alenaboruvkova

 

Re: Nestačím se divit. Napodobně.

Odjíždíte z ministerstva (pokud se nemýlím vašeho pracoviště)?  

03.07.2009 14:13 Streit

 

Neručím za to, že to není konec (viz příslušná diskuse). Ale já se z pochopitelných důvodů už nebudu vyjadřovat.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 3.7.2009 14:40 | karma článku: 35,01 | přečteno: 3410x