Odkloňme se z Evropské unie!

Omlouvám se exministru Kocourkovi za parafrázi. Ale kromě toho půvabného slova, konkurujícího i Čapkově robotu, je tady i další souvislost: Trapný, zmatený a zoufalý Kocourek mi evokoval současný stav EU.

 

Řecko už je sice pacifikováno, když nebereme v potaz kritické zvýšení společenského napětí, ale okamžitě se nenasytné finanční trhy zakously do Itálie. Tohleto už eurozóna nevydýchá. Nemravné úroky ze státních dluhů jsou stejně neetické a smrtící jako předchozí rozhazovačná politika vlád. Větev si pod sebou podřezávají jak věřitelé, tak i Evropská unie, která se zadáví přemrštěným integračním soustem.

A to je na řadě Španělsko i další země. Tuto  neřízenou soupravu, skládající se z několika utžených – a různými dluhy naložených – vagónů už nikdo nezastaví. Vlak prostě musí vykolejit. Co zbývá? Jedině včas vyskočit!

I když vhodný čas už byl promeškán. Souprava nabírá stále větší rychlost a je jasné, že v nějaké další zatáčce vyletí z trati a nadělá nepředvídatelné a nepředstavitelné škody. Bude maras, řekli bychom na Ostravsku.

Proč naši politici čekají? Protože to je banda takových Kocourků, kteří si před sebou válejí svou hovnivou kuličku, ale nemají schopnosti, zásadovost, odvahu ani poctivost k tomu, aby situaci řešili. Jen se podvolují. A to nejen těm silnějším zahraničním hráčům, ale i řítícím se událostem. V tomto směru je strčí do kapsy i východní Němka Merkelová.

Toho Gina, který unikl z lahve, už nikdo zpět nedostane. Musí obdržet nějaké zadání, jinak se vymstí. I když se výpravčí tváří jinak, utržená souprava na nádraží spořádaně nezastaví. Nový „přepravní řád“, kterým se teď politici zabývají, tedy vedle zdražení jízdenek, situaci nevyřeší. Lavina se utrhla, abych ty alegorie dovršil.

Chce to záchranáře, ne kancelářské krysy nebo politické bačkory. Když si promítnu ten náš záchranný tým v čele se spícím Scwarzenbergem a „akčním hrdinou“ Nečasem, jsem zoufalý. Mám – jako většina z Vás – v tom vlaku svou rodinu...

Měli bychom vtrhnout do velína, vynést ty atrapy a ustavit krizový štáb!

 

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 11.11.2011 10:34 | karma článku: 38,95 | přečteno: 3226x