Nechte Vondru se pomstít!

„Chuděra“ naletěl a nechal se vmanipulovat do falešné omluvy-neomluvy. Myslel, že se vlk nažere a kozel zůstane vklidu v zahradě.

 

Chyba lávky. Vlk Kalousek chce kozla Vondru zničit. Kozel Vondra ohrožuje jeho zájmy na ministerstvu obrany. Jedna skupina by mohla přijít o miliardové kšefty, na které byla za Kalouska či Bartáka zvyklá.

Vypadá to, že amerikanofil Vondra má na své straně bývalého velvyslance USA (čtěte zde). První obětí je Barták, který přišel o místo na Kalouskově ministerstvu financí za kvílení ministra, jemuž nevadí v tomto přápadě ani Bartákova nominace za ODS.

Vondra vypadal jak opařený, čekal pošetile elementární loajalitu ze strany vládních kolegů za TOP 09 a VV. Člověk by mu dal pětikorunu, když viděl, jak se cítí ublížený. Jistě, podraz to byl. Ale lítost není na místě, své máslo na hlavě má, jak jsem psal už zde.

Zapomněl, že u nás jakési poloomluvy a blekotání oslabují pozici. Bez problémů všemi aférami procházejí ti, co všechno drze odmítají, i kdyby stáli tváří v tvář nezvratným důkazům. Exemplárním reprezentantem tohoto přístupu je právě Kalousek. Také na toto téma jsem se už vyslovil tady.

Vondru asi nakonec nic nezachrání. Ale měl by se udržet tak dlouho, než to Kalouskovi vrátí i s úroky. Myslím, že na ministerstvu obrany se najde dostatek použitelných argumentů. Není lepší bojovník s nepravostmi než zhrzený mstitel.

V naší politice si i protichůdné tábory kryjí záda, aby nedošlo na vlastní lumpárny. A tak jedinou nadějí pro nás je, že míra jejich vzájemné nenávisti překročí míru jejich pragmatismu. Pak politik zahnaný do kouta, který už nemá co ztratit, může být na sklonku kariéry užitečný svým spravedlivým prozřením.

A tak doufám, že se Nečas projednou pochlapí, nenechá se Kalouskem zase vláčet, jak jsem o tom psal naposled zde, a nechá potenciálního mstitele Vondru dokončit černou práci. Spoléhat totiž na bohulibou motivaci by v naší politice bylo bláhové.

 

 

Autor: Dušan Streit | pondělí 28.3.2011 14:33 | karma článku: 35,53 | přečteno: 2656x