Nechci být škubán, aby se rodilo více voličů ČSSD

Paroubkova partaj hlasovala před minulými volbami pro dvojnásobné zvýšení porodného a rodičovského příspěvku. Svádí to sice jen na lidovce, ale teď to v době krize odmítají korigovat. Naopak se zvýší i přídavky na děti a sníží hranice nároku.

 

Je v tom samozřejmě předvolební populismus. V případě socanů však je v pozadí hlavně jiná kalkulace:

Tyto dávky hrají rozhodující roli právě u těch nejchudších. Platí to plně zejména pro přídavky na děti. A jsou právě i nezodpovědné rodiny, které z těchto příjmů učinily hlavní zdroj své obživy. Podotýkám, že ne tak zanedbávaných dětí, jako své bezzásluhové existence. Děti tak „vydělávají" na alkohol a kuřivo svých rodičů.

Každý hlupák pochopí, že tyto „rodiny" jsou schopny svůj počet korigovat podle výše dětských přídavků. Když jim je Paroubek slíbí, budou generovat jeho voliče.

Jistě potřebujeme zvýšit výdělečnou složku obyvatelstva, aby uživila seniory. Ale to proboha není ten případ! V rodinách nefachčenků se budou s velkou pravděpodobností rodit zase nefachčenkové! A ti nebudou nikoho živit, budou jen na společnosti parazitovat.

Natalita je potřebná. Ale není žádoucí dávkami měnit poměr občanů ve prospěch nepřizpůsobivých nad zodpovědnými. Děti jsou především zodpovědnost, ne kalkul. Normální rodina většinou nemá více než dvě až tři děti. A pokud po zralé úvaze má, nerozhodla by se podle výše dávek.

Proto navrhuji, aby se výše uvedené dávky přestaly pobírat od čtvrtého dítěte. Když už stát chce zasahovat do tak intimní sféry, jako jsou rodinné poměry, neměl by pomáhat nežádoucím a také nemoderním trendům. Úspory jsou jasné, ale především jde o budoucnost - o kvalitu a ekonomickou produktivitu populace, která přijde po nás.

Opravdu nechci finančně podporovat natalitu Cikánů nebo třeba Muslimů, kteří hrozí, že svými dělohami zaplaví Evropu. Nejedná se samozřejmě jen o tato etnika, to nechci paušalizovat, ale vyšší porodnost v těchto komunitách je nesporná.

Nesporné také je, že z těchto komunit s vyšší porodností se budou rekrutovat spíše voliči levice než pravice. A s tím také levice kalkuluje, na účet nás všech.

Takže chápejme, proč pro Paroubka je zásadní, aby se žádný balíček těchto dávek nedotkl. Vstanou totiž noví bojovníci a „psanci" této země - levicoví voliči. A ti budou spíše volit ČSSD, protože pro ně může prosadit více než komunisté.

Srovnejme si „zásadový" postoj socanů k těmto dávkám s jejich přístupem ke krácení sociálních dávek pro postižené. Ti na rozdíl od nefachčenků si svůj těžký osud nezavinili ani nevybrali, přesto je už víceméně ČSSD hodila přes palubu. Vždyť kolik je mezi nimi voličů?

 

PS "Husákovy děti" své rodiče ještě uživí. Ty případné "Paroubkovy děti" neuživí ani sebe, o rodičích nemluvě.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | středa 23.9.2009 13:54 | karma článku: 41,41 | přečteno: 3694x