Nečas „rozvážně“ váhá, zda podepíšeme bianco směnku

Jaké váhání? Už „Lisabon“ překročil mandát, na základě něhož ČR vstoupila do EU. Cokoliv nad to, už by byla nepokrytá vlastizrada! Tedy i jakékoliv kompromisy, které by nutně otevíraly zadní vrátka.

 

Těch obsahuje i Lisabonská smlouva několik, např. passarely, o ztrátě práva veta nemluvě. Teď máme podepsat něco navíc, když původní paskvil se neosvědčil? To bychom už rovnou mohli podepsat čistý papír, na který by si v Bruseli, Berlíně nebo Paříži naši protektoři dopsali cokoliv, hlavně náš podíl na saturaci francouzských, německých a belgických bank, kterým uvízly peníze v Řecku, Itálii, Španělsku a Portugalsku. Jde sice jen o „vývar“, ale kdo by o něj nestál.

Nečas dle iDnes prohlásil, že „není jasné, zda tato smlouva nebude zasahovat do kompetencí národních států jako důchodových systémů nebo zdravotnictví. Není jasné, kde a za jakých okolností dojde k přenosu z národní na evropskou úroveň, což by u nás vyžadovalo schválení referendem. Není jasné, jaký vliv bude mít (smlouva) na vnitřní trh.“

Mi to tedy jasné je. Už teď je diktát EU neúnosný a neslučitelný se státní suverenitou. My jsme jedním ze „zřizovatelů“ EU, nikoliv podřízenou složkou jakéhosi obskurního nadnárodního Merkozystánu. Jde jen o to, dodat zdání legitimity tomu, co se nyní odehrává nelegálně, aby mohli zcela bezohledně diktovat.  Myslíte, že v našem zájmu?

Lisabonská smlouva těm integračním agresorům už nestačí. Eurem, které bylo nastaveno dle německé ekonomiky, si Berlín dobyl více než v předchozích dvou válkách. Německá ekonomická síla vyrostla na zbídačení celých národů, protože za jeho existence vzrostla pasivní obchodní bilance dnes ohrožených států několikrát. Do toho chomoutu máme strkat hlavu a neodvolatelně se k tomu zavázat podpisem jakési bianco směnky? A jako bonus máme přihodit i zbytky suverenity?

Jaké váhání? Velká Británie tento pokus odmítla. Aspoň tady se "Mnichov" neopakuje. Buďme sebevědomí a důslední. Je třeba jednoznačně odmítnout jakékoliv další závazky a jakýkoliv další přenos kompetencí. Dnes se zdá, že to je do Brusele. Ale slyšeli jste v poslední době něco o Van Rompuyovi, Barrossovi nebo Ashtonové? To jsou bílí koně Merkelové, kolem níž tančí vztekle Sarkozy jako Luis de Funès.

Nevěřme našim pseudopravičákům, že se tolik liší od euroservilní levice. Je to jenom na oko. Ve skutečnosti by rádi byli vstřícní ke kolaboraci, ale dělají pravicová ramena a začínají se trochu bát aspoň do té míry, že bez referenda dělají drahoty. Kdyby byli důslední, klidně by vyhlásili referendum a měli by mandát k odmítnutí změn. To však – podle slov – Schwarzenberga – nechtějí riskovat.

 

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

PS Ten Nečas je opravdu zoufale trapný. Po napsání článku jsem jej v Televizních novinách viděl, jak argumentuje tím, že prý za spoluúčast při záchraně eura nám k tomu biči chybí i cukr, tedy dobrodiní eura. On snad rychle vstoupí do eurozóny a pak podepíše i rozsudek smrti :(

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 9.12.2011 19:13 | karma článku: 36,44 | přečteno: 2933x