Nečas nasedl na špatnou kobylu a oddělal se

Při této „jízdě“ opustil nejen svou rodinu, ale i zdravý rozum. Nepozná už ani rozdíl mezi politickým vyjednáváním a sprostou korupcí.

 

Divil se: „Mám být stíhán za to, že proto abych se stal premiérem, jsem nabídl místo ministra zahraničí Karlu Schwarzenbergovi a pozici vicepremiérky Karolíně Peake?“ (zdroj iDnes).

O té Peake měl raději pomlčet, tu taky zkorumpoval. Nikoliv ale pozicí ve vládě, kterou již měla, ale příslibem poslaneckého klubu pro podměrečný počet poslanců. To hlavní ale je, že neodlišuje politické dohody, které závisí na výsledku voleb, od nepřijatelných, cynických a nedemokratických metod, kde se protíná úplatkářství a zneužití úředního postavení.

Tady zdaleka nešlo o politické vyjednávání mezi stranami. Tady byli zkorumpovaní konkrétní lidé (jinak to nelze říci), NE aby něco prosadili silou svých hlasů proti politické konkurenci, ale aby "prodali" svůj mandát, který měli podle svého slibu i Ústavy vykonávat v souladu se svým nejlepším vědomím a svědomím.

To je něco jiného, nabádat a uplácet poslance, aby se zpronevěřil svému svědomí, Ústavě a demokratickým principům. Uplatit někoho na státní útraty, aby se vzdal mandátu, získaného ve volbách, to už je za trestní hranicí. Dokonce bych řekl, že to je pro demokracii zločin nejnebezpečnější. A možná byl spojen i s vydíráním.

Nečas se chová jako jelimánek a nepochopil ani, že právě účinkuje na svém politickém pohřbu. Uvědomil jsem si to, když se včera masochisticky zastal své dřící kobyly (ať jsem genderově korektní). Takový Kalousek by se od padlých andělů pragmaticky distancoval. Cítíte, jaké rezervy si nechává i v podpoře Nečase, jenž „krvácí“ i za něj a společné církevní „restituce“? Nepochybuji, že ve vhodném čase Kalousek vrazí Nečasovi kudlu do zad.

Vzpomínáte ještě, jak Nečas před mnoha lety prohlásil, že na funkci ministra vnitra, která mu byla nabídnuta, se udělá nebo oddělá. Načež se neprodleně podělal a funkci odmítnul. Od té doby je to permanentní stav. Půvabné je, že tehdy tak údajně učinil na radu své manželky. Asi ho znala...

Rád bych Nečase viděl, kterak včera až do podvečera zašitý „pracoval“ na Úřadu vlády. Mám představu třesoucího se ratlíka, jehož dávali - možná i s pomocí tajného příjezdu sanitky (není šprochu...) – dohromady za použití podpůrných prostředků až do 16.50, než byl vůbec schopen veřejného vystoupení. Chlapák každým coulem...

A poznámka na závěr, dokreslující, jaký je Nečas trapný „komik“. Odkdy rozvědku úkoluje vedoucí sekretářka a odkdy rozvědka vykonává ochranu manželky ústavního činitele, navíc v rozvodové situaci?

 

Čtěte také:

Potvrdilo se, že Ústavní soud posvětil zločin

Jede v milenkách za státní peníze i Nečas?

Autor: Dušan Streit | pátek 14.6.2013 15:24 | karma článku: 36,09 | přečteno: 2475x