Naše země potřebuje změnu aneb Vlastní gól socanů

Otevřel jsem noviny a oslovil mě rozumný titulek: „Naše země potřebuje změnu“. Až na druhý pohled jsem zjistil, že jde o inzerát ČSSD. To je gól!

Pak jsem pocítil až fyzický odpor. Pod tímto nadpisem si na širokoúhlé fotce tleskají takové fosílie české politiky jako:

-Nejzářivější hvězda domácí politiky s posláním od Nejvyšší bytosti, mimozemšťan z Marsu, devizový komik, spasitel českého hokeje a krasobruslení, debatní mistr, „Papaláš“ Paroubek.

-Zastánce všech chudých, "abstinent", miláček mládeže, „Mr. Facebook“ Škromach.

-Bytový eskamotér a autor trestních daní, právník bez portfolia, nejhorší ministr financí všech dob, „Deficit“ Sobotka.

-Populista, proradný „advokát“ - amatér všech nájemníků OKD, poslední pacifista v NATO, žvanil - uspávač, „Jako“ Zaorálek.

-Garant drahé elekřiny, VIP z Monte Argentaria, duchovní otec pobídek nejbohatším, „Pekelný anděl“ Urban.

-Šéf-ochranář mítinků ČSSD, bojovník proti vajglům marihuany, převlékač kabátů, „Monstrum“ Pecina.

-Mladistvá naděje socanů, potírač studentských voleb, obhájce Vlčka, „Chlapské slovo“ Hašek.

-Známý metrosexuál a znalec etikety, „IQ“ Jandák.

-Stranický trafikant, šedá myška, která to dotáhla až na koryto kozla v zahradě, milovník velkých limuzín s televizí, „Tendr A8“ Rafaj.

-Komunistický relikt, prominentní myslivec, privatizátor SETUZY, „VUML“ Palas.

A další „Also starring“. Ten kus je však už notně omšelý, anžto uvíznul někde před rokem 1989, i kdyby paní „Óda“ Paroubková II. ze svého muže chtěla vyfabulovat Supermana.

NAŠE ZEMĚ POTŘEBUJE ZMĚNU. Ale ne na řecký způsob! Proto je třeba ty oranžové exponáty z panoptika reálného socialismu vykázat u voleb do historie. Ony oranžové příšery se mi zdají ještě nebezpečnější než ty rudé – nepřevlečené.

Změnu je nutno začít odstavením všech výše uvedených fotomodelů od moci a prebend. Na svém blogu jsem kritizoval mnoho stran i politiků. Ale v zájmu oné ZMĚNY musíme tyto oranžové mutanty kaprů z našeho zahnívajícího rybníka vyhnat přednostně.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 30.4.2010 14:33 | karma článku: 44,15 | přečteno: 4601x